Nu har jag förklarat krig !

Bakom vår stora vedbod växer det en gammal Häckspirea Spiraea salicifolia….jag tror det är det i alla fall 😀 Den har rosa blommor som sitter i topparna och är spolformade eller korvformade om man vill 😉
Ser den ofta i andra gamla trädgårdar så den är vanlig i alla fall….här fanns den ifrån början..och intet ont anande lät vi den sitta kvar. Så länge man har den på en plats där man kan klippa runt den med gräsklippare hålls den i schakt men se upp för att sätta den på ett svårklippt ställe DÅ tar den över ! Här har den kanske fungerat som en gammal tomtgräns mot skogen någon gång för länge sen, följden har blivit att den snart har tagit över stora delar av skogen !! Men nu har kriget börjat ! Nu ska den bort ! Nu har vi börjat klippa ner den oformliga massan som på värsta ställena är fem- sex m brett….
DSC_5354
Sen när tjälen har gått ur marken ska vi spetta , gräva och dra rötter men vi vet av erfarenhet att de är jättesvåra att få upp och bort ! Varje ny liten bit slår rot !! VARNING !
DSC_5356
Den dyker upp överallt när man väl har den i sin trädgård….som små buskar först som verkar oförargliga för att sen sprida sig och bilda hela mattor. Den är jättesvår att få bort så plantera den ALDRIG ! Nu har kriget börjat och det lär pågå i flera år ! Detta är ju ingenting man kan önskar någon 🙁 Nu har vi skaffat en ny eldningstunna för det är enda sättet att bli av med riset, då det skulle bli allt för många och dyra vändor till soptippen pga mängderna var detta den bästa lösningen 🙂
IMG_2166
Tyvärr blåser det för mycket idag för att kunna elda något men kampen med nedklippningen fortsätter för att vi så småningom ska komma åt rötterna ! Önska oss lycka till i kriget ! Och plantera ALDRIG en Spireahäck i er trädgård !
Ha en Trevlig Lördag alla !
Elisabeth
 

3 reaktioner till “Nu har jag förklarat krig !”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.