Nu börjar det bli jul….

I mitt hus…sakta sakta kommer tomtarna fram och fler och fler blir de ! 😀 Jag tycker att det är lika roligt varje år när man får julpynta . Gamla kära återseenden och nya bekantskaper som man har glömt bort var förra årets rea fynd 😉 I år kommer långt ifrån alla tomtar fram. Jag väljer ut godbitarna och det som jag tycker passar in bäst just i år.
dsc_4858.jpg
Köpte förra året en Rumsgran Araucaria heterophylla trodde inte den skulle klara sig inne hela året men det har den gjort och vuxit på sig 🙂 Den har fått stå i ett norrfönster vilket tydligen har passat den bra. Den vill inte stå i direkt sol och jordens ska hållas fuktig läste jag. Men den har torkat ut mellan vattningarna och det har den klarat bra.
dsc_4845.jpg   dsc_4846.jpg
Nu har den fått flytta ner till vår veranda och pyntats med dessa vackra fåglar som jag har fått av min mamma i julklapp ett år….de är köpta på någon julmarknad för ett par år sedan och jag tycker de är oemotståndligt charmiga ! Man blir glad av dem 😀
dsc_4849.jpg   dsc_4850.jpg
dsc_4851.jpg
Jag hade gärna velat ha fler så är det någon som känner igen dem eller vet vem som har gjort dem får ni gärna höra av er ! 😀
Rumsgranen är lagom stor för dessa tre fåglar…..de har en ståltråd i sig som i änden är krökt som en slags motvikt…. de sitter och balanserar på grenarna. Lätta är de och passar på de lite klena grenarna med sina mjuka barr…En perfekt gran för de som inte får plats med en vanlig julgran hemma. Läste att i det vilda kan de bli uppåt 50m höga och så här som krukväxt ca 2 m…..
Trevlig fredag alla !
Elisabeth

2 reaktioner till “Nu börjar det bli jul….”

  1. Så söta där dom sitter på sina grenar! Finns ingen fågel som gör mig så glad att se, som en domherre, med sin röda tjocka mage när den burrar upp sig… 🙂
    Jag ska ner till gallerian idag och köpa just 2 rumsgranar… 🙂
    Önskar Dig en härlig fredag, kram Kate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.