Mörkbladiga växter

har det senaste året fångat mitt intresse. Det kanske blir så att ens trädgårdsögon blir mer tränade i att se nya saker, nya möjligheter, nya kompositioner. Nyanserna, ådringarna, deras sätt att ändra färg när solen lyser på och igenom dem….kontrasterna mot olika slags grönt. Har köpt mina första mörkbladiga växter i år och det känns bra !
wpid-dsc_2369.jpg
wpid-dsc_2368.jpg   wpid-dsc_2857.jpg
De första fem jag köpte var fyra stycken alunrot , två ” Obsidian” och två ” Chocolet ruffles” tillsammans med höstsilveraxet ” Pink spike” .Dessa planterades i perennlandet tillsammans för att jag ville samla dem i en ”mörk grupp”. Här har jag tänkt att plantera lite ”svarta” tulpaner och några mörkt lila som ska få sticka upp ur bladverket i vår. Solhatten Magnus mörka stjälkar står fint i bakgrunden.
wpid-dsc_2856.jpg   wpid-dsc_2858.jpg
De andra inköpet med mörkbladiga växter i år blev kärleksört….tänkte ju sätta varannan mörkbladig och varannan vanlig utmed den nya mittgången.
När jag var hos Lena på Grön glädje kunde jag ju inte motstå att köpa några till…då blev det en rödbladig smällspira ” Summerwine”  och ett till höstsilverax ” Brunette” de tillsammans med några blodtoppar kantar nu perennlandets ena kortsida framför min gamla kärleksört som växt sig allt för stor och ska grävas upp och flyttas till våren. Då får de nya växterna mer plats och risken är väl att det blir en ”mörk” hörna där kanske..;)
wpid-dsc_2815.jpg
wpid-dsc_2702.jpg
Ber om ursäkt för suddig bild !
Tänk, jag känner på mig att det kommer att bli fler inköp ! 🙂
 
Elisabeth
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.