Mörkbladiga växter

Köpte ganska många mörkbladiga växter förra året 🙂 Bla. Höstsilverax …. Jag är glatt överraskad över att de är så fina och verkar trivas på sina platser ! Alunroten Heuchera ” Obsidian” och ” Chocolet ruffles” är nästan självlysande i solen och när solstrålarna träffar precis rätt glöder bladen 🙂
IMG_5825   IMG_5826
Det är inte för deras blommors skull man odlar dem, inte jag i alla fall , även om de små vita skira klockorna är söta på sina stänglar så syns de knappt ….
IMG_5821   IMG_5819
De gör sig fint mot både Höstsilveraxet bakom och den mörkbladiga kärleksörten framför …
IMG_5817   IMG_5822
Det ska bli intressant att få se utvecklingen hos alla dessa växter under ett par år…Kommer definitivt att köpa till ett par mörkbladiga alunrot om jag springer på några 🙂 Spännande att se hur solen leker i deras bladverk och hur de är fina kontraster till övrig grönska …Bakom dem till vänster skulle mina svarta stockrosor matchat deras ton nu 🙁  Så var det planerat ! Stockrosorna skulle ta upp det djupt vinröda och tillsammans skulle de bilda en enhet 🙂 Nåja….vad är väl en bal på slottet 🙁
Ha En Bra Ny Vecka Alla !
Elisabeth
 
 

6 reaktioner till “Mörkbladiga växter”

 1. Det är inte fel med mörkbladigt tillsammans med grönt, kontrasterna gör att man ser växterna på ett annat sätt. Jag har endast mörkbladig alunrot men silveraxet ser riktigt fint ut så det ska jag leta efter – om jag har plats för det är en annan sak.
  Kram Eva

 2. Ja, vad är väl en bal… ha ha! Vackra mörkbladiga, har inte silveraxet (än). Mina mörkbladiga alunrot har jag tillsammans med en mörkbladig fläder, som tar upp tonen på lite högre höjd. Sedan har jag planterat några sanguisorbor på platsen, tanken var högre höjd, men en annan lätthet och vildhet än flädern, men… får se om de etablerar sig och trivs. Nu har en orange-gul daglilja (inte medvetet vald, utan felnamnad på loppis) hamnat mitt i detta och det är… låt säg… en utmaning för såväl öga som själen… ;o)
  Allt gott!
  /Katarina

  1. Utmaningar låter spännande 😉 Blodfläder står på min inköpslista men det får bli upp till dammen sen 🙂 Höga blodtoppar låter också spännande visste inte att det fanns 😮 Det är roligt att få lära sig mer 🙂 Kram

 3. Mörkbladiga växter, av alla sorter, är läckra (sexiga?). Det är tom så att jag tycker den mörka berberisen är vacker ;). Min blodfläder ser ut att ha klarat de två flyttarna, mina mörka alunrot (-rötter?) har etablerat sig jättebra och nu går jag och väntar på att de mörka stockrosorna ska gro och blomma nästa år. Dem som väntar på något gott …. Några mörka blåklint och violer, från frö, är också på G. Vi får bilda ”klubb” vi som gillar mörkbladiga och mörkblommiga växter.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.