Mer sommar än höst

Vilken härlig start på Lördagen 😀 Sol och klarblå himmel med lätta slöjmoln. Termometern visar redan + 24 grader.. Underbart ! Det ger ju mer sommarkänsla än höst och det gillar jag:) Tydligen ska värmen hålla i sig nästa vecka också och det vore inte dumt !
img_6573   img_7049
Höstanemonernas knoppar.. Vänta och vänta…men så i går slog den första blomman ut 🙂
img_7040   img_7041
Mina höstanemoner är bara små små buskar fast att tre av dem har lika många år på nacken. Det sägs att de kan vara tröga i starten och sen skjuta fart och börja växa.. Jag får väl vänta lite till då 😉 Ser hur folk har stora buskage med Höstanemoner och hör hur någon säger att de får hålla efter dem så att de inte blir för stora och vilda !
För mig är detta svårt att tro just nu men har jag tur så får jag uppleva det själv om något år då…Trädgård handlar ju nästan uteslutande om planering framåt och väntan på att få se resultat av det man har gjort. Det tar tid innan växter etablerar sig, buskar och träd växer upp och innan rabatter man har skapat har växt ihop…Väntan och planering två ledord inom trädgårderandet ;D Idag fortsätter planteringen av de perennerna som jag fick och det ska bli kul ! Bilder kommer så småningom.. ni får helt enkelt vänta ,ni också ! Hihihi…
Ha En Trevlig Lördag Alla !
Elisabeth

2 reaktioner till “Mer sommar än höst”

  1. Ja, wow vilken helg vi har haft. Jag har vilat mig från måleriet och varit och hälsat på en kompis. Nu ska jag samla ihop mig för att gå ut och gräva upp en buske, som jag tror är en Forsythia. Den blommar inte, så den måste ju stå helt fel. Den får inte tillräckligt med sol, tror jag.
    Ha det gott!
    /Eva Linnea

    1. Jag tycker Forsythia är svåra.. De blommar ju på fjolårets grenar har jag förstått och här äter rådjuren av dem varje vinter så mina blommar inte heller… Jag ska försöka sätta ihop dem nästa år så att vi kan hängna in dem på hösten… Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.