Magnolior

När Lunds studenter sjunger in våren blommar magnoliorna som vackrast….i Lund 🙂 Här i zon 3-4 får man ge sig till tåls ett tag till….
DSC_1016
Stjärnmagnolian blommade år ett……..den första magnolian jag har som har gjort det !
Flickmagnolian ”Susan” blev precis som Praktmagnolian hårt åtgången av hararna och överlevde med nöd och näppe 🙁 Köpte en ny faktiskt för jag var säker på att hon skulle dö…men mot alla odds överlevde hon så nu har jag två ”Susan” som jag nog kommer att få vänta länge på innan jag får se eventuella blommor. För det är ju så att det är precis på gränsen här i vår zon men man måste ju prova…speciellt när man tycker att Magnolior är det vackraste som finns…:) Visar istället fler bilder på Stjärnmagnolian ”Stellata”
DSC_1014
DSC_1025
Såg eller läste någonstans att det ska finnas rosablommande Stjärnmagnolia….åh…
Min första Praktmagnolia lät ju vänta på sig, fem år till första blomman och i våras år 8 hade hon över 30 knoppar men så kom den ödesdigra dagen då hararna åt av halva busken och barkade av många av de kvarvarande grenarna…..hon lyckades ändå blomma….nertill på de grenar som hade skyddats av snön….
DSC_1047
DSC_1223
Den nedre bilden är tyvärr väldigt ”pixlad” då jag försökte fotografera de två små fåglarna i busken, men man ser tydligt hur avgränsad hennes blomning är…..Magnolior ska ju normalt inte beskäras men jag klippte bort allt skadat på den. Maken grävde ett större hål i gräsmattan och hon fick ny rhododendronjord och gödsel för desamma ! Och till vår stora glädje växte hon tillbaka till ursprungshöjd men hon växte också till det dubbla i omkrets ……och sen ,som ni vet, belönade hon oss med en andra blomning nu i höst
wpid-dsc_3222.jpg    wpid-dsc_2805.jpg
Inte så många blommor…jag tror jag räknade till fem stycken….Men nu när de ska ha satt vårens knoppar ser jag ingen ! Synd ! Men det är klart, hon kanske inte orkade leverera en gång till denna säsongen…..
Inte heller någon av ” Susannorna” har knoppanlag….men ”Stellata” har ett par
wpid-dsc_3400.jpg   wpid-dsc_3402.jpg
Nu ska vi snart hägna in dem……Allihop ! För misstaget att inte ta sig den tiden, gör vi INTE om igen !!
Ha en skön söndag alla !
Elisabeth
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.