Längtan efter våren

Har redan börjat smyga sig på mig….innan ens hösten är slut och vintern påbörjad. Vad gör man då åt denna starka längtan. Jo, man skaffar sig ännu fler fröer att så inomhus så fort trettondagen är förbi och man ändå ska plocka bort julen 😀 Är nog tokig…eller ? Nje….kanske lite halvgalen möjligen. När jag var hos grannen häromdagen plockade jag på mig två olika fröer när vi gick trädgårdsvarvet hemma hos henne …och så har jag ju redan mängder som jag har samlat själv…och ändå var jag ”bara” tvungen att beställa några på nätet också 😀
wpid-dsc_3891.jpg
Maken skakar lätt på huvudet men det är inte lätt att förstå denna längtan efter att se något nytt spira om man inte delar den sanna odlarglädjen ! 🙂
I natt hade vi fem minusgrader igen efter en vecka med temperaturer på plussidan…frosten låg kvar länge i skuggpartierna innan den tillslut tinade upp….
wpid-dsc_3907.jpg
wpid-dsc_3909.jpg
Silverarvets blad är vackra i sin silvriga färg och blir ännu vackrare när de förhöjs utav lite vattendroppar !
Jordgubbarnas blad skiftar nu i färg
wpid-dsc_3918.jpg
Gillar att just det här bladet matchar pallkragens kant 🙂
I solen flyger några insekter upp och ner…så än finns det mat åt fåglarna men jag är säker på att de uppskattar mina solrosfrön då jag fick fylla på tomma matare idag 😉
Hösten precis som livet går sin gilla gång….och när man är fylld av vårlängtan tycker man att det går alldeles för sakta just nu !
 
Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.