Kärleksörten

Är utan tvekan en STOR favoritväxt för både humlor och bin 🙂 Häromdagen i solen på eftermiddagen,  räknade jag till inte mindre en 11 stycken bin och 18 humlor på plantorna vid ett och samma tillfälle 😀 Naturligtvis hade jag inte kameran med mig just då men så är det väl oftast när det är ögonblicksbilder 🙂
img_7044   img_7141
Jag tycker om alla stadierna på Kärleksörten Sedum telephium . De gröna bladen på försommaren ser nästan ut som Buxbomsklot om man kisar lite med ögonen 😀 Och blommorna är fina när de är i knopp också 🙂
img_6818   img_7082
Härdiga är dem och torktåliga och även om det är fint med masseffekt så har mina blivit för stora och tar upp ett helt hörn där i perennlandet. Har länge pratat om att jag ska dela och flytta dem men har inte vetat vart. Men nu vet jag ,så till våren ska det bli av !
IMG_6863   IMG_6504
En och samma sorts växt med så många olika utseende.. Det är inte dumt ! 🙂 Det vackra vädret håller i sig idag också så strax ska jag ut och fortsätta att måla fönster …  Det är perfekt målar väder 😉
 
Ha En Trevlig Fredag Alla !
 
Elisabeth
 

7 reaktioner till “Kärleksörten”

 1. Ja, den är så tålig och vacker Kärleksörten. Tänker varje höst, varför har jag inte fler i rabatten. Mina har nog inte blivit så stora än att jag vill dela dom till våren.
  Förstår att du gillar vädret som är nu så du kan måla det vackra fönstret – bra torkväder. Kommer att bli snyggt det där !
  Ha det så gott och trevlig helg !
  Kram/Isa

  1. Hihihi man får ju ändra sig 😉 Jag tyckte inte om dem alls för några år sedan men nu tycker jag de är fina och för många höstblommande perenner kan man inte ha 😀 Man vill ju dra ut på säsongen så länge som möjligt 😉 Kram

 2. Som jag sagt till dig tidigare är jag lite trött på kärleksörten men du beskriver den så vackert så jag börjar tycka om den LITE igen. Tack för det!
  Kram Eva

 3. Jag gillar också Kärleksört. Deras kraftiga blad och de fina färgerna på blommorna tilltalar mig. Sen att de är så tåliga . De verkar gå med på att flytta hur många gånger som helst. Mina 3 sorter blommar just nu; några ”vanliga” rosa, två röda (Aubergine) och två vita (Kinesisk).
  /Eva Linnea

 4. Kärleksört är en mycket god sårläkare, och den är ju också vacker i alla olika skeenden, så för mig betyder den massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.