Julfönster har blivit vårfönster :)

Vad fort Januari har gått… det känns skönt ! Nu är julen bortstädad och julfönster har blivit vårfönster 🙂

img_8205

Lite nya rosaskimrande gardiner, ny vardagsrumsmatta i vitt och rosa samt lite nya fleecefiltar och kuddfodral ton i ton … Nya lampskärmar och den gamla såssnipan har fått blivit kruka med Pärlhyacinter i sig… Härligt romantiskt ! Ljust och varmt blev det också. Annars tycker jag alltid att det blir så tomt och kallt när julgardinerna och de röda textilierna har försvunnit. I det stora köksfönstret samsas nu julblommorna med våren…
img_8207  img_8208
Januari har också bjudit på underbara soluppgångar, växlande temperaturer – 25 grader till + 5 och allt längre dagar.Det finns hopp om en ny vår och snötäcket här på Aspelunda blir allt tunnare och mindre. Jag precis som småfåglarna njuter av ljuset och de sjunger redan som om de har fått vårkänslor. Och jag måste erkänna att igår eftermiddag i söderväggen när solen nästan värmde ansiktet lite och det droppade ifrån stuprören infann sig vårkänslan även hos mig. Tillräckligt för att jag skulle ta in glassburkarna för att diska dem inför den första sådden.
img_8169   img_8168
img_8179   img_8172
Med vårkänslor i kroppen och solen som förhöjde stämningen gick jag en trädgårdsrunda i snön för att leta efter vårtecken 🙂 Optimistiskt … javisst, men man vet ju aldrig, tycker fåglarna att det är vår så kanske moder natur tycker likadant 😉 På marken uppe vid vår stora vedbod låg små vita saker, jag fick titta närmare för att kunna se vad det var….. Små knoppar av Videung visade det sig  ! Jag lyfte blicken mot den blå himlen och där precis i topparna av den största Sälgen hade de slagit ut ! Fåglarna hade tydligen haft kalas och mumsat på de första nya knopparna för året. Upprymd snabbade jag på stegen mot de andra träden av Sälg men icke sa nicke, där hade de inte slagit ut ännu. På baksidan av huset blir det alltid barmark först kanske skulle jag få se någon av Krokusarna….
img_8191    img_8184
Javisst ! 😀 På två ställen såg jag de första tecknen på vår ! I rabatten vid tvättstugetrappen är det också barmark nu och där kommer det självsådda penséer … en trevlig överraskning som är mer än välkommen ! Men som vi alla vet är det lätt att låta sig luras av det milda vädret och solens strålar och hur gärna jag än vill säga att det är vår nu så är det fortfarande vinter. Men kanske kan vi slippa bakslag med snöstormar och nya -25 grader och kanske kommer våren tidigare i år. Det är onekligen en svindlande tanke 😀 Men mina glassbyttor ska iallafall diskas, såjord är inköpt och de närmaste dagarna skall den första sådden bli av… för det är då det nya trädgårdsåret börjar på allvar !
img_8182   img_8187

Avslutar med en bild på snösituationen här på Aspelunda och på de lovande knopparna på Stellata, stjärnmagnolian,tryggt inhägnad väntar hon ,precis som jag, på vårens ankomst!

Elisabeth

7 reaktioner till “Julfönster har blivit vårfönster :)”

 1. Det är roligt att vårstäda och vårpynta, fint med rosa! Det är fortfarande vinter men jag hoppas vi slipper stark kyla. Får vi ha milda fin dagar kommer man igång med vårarbetet lite tidigare så det inte anfaller i mitten av april, oftast kommer allt på en gång och man hinner inte med.
  Kram Eva

  1. Hej Helene 🙂 Mycket vår ?!? Nej, det ska vara inomhus då 😉 Men snart är det snöfritt överallt utan på skuggpartierna…tjälen är dock kvar såklart och jag är mer än beredd på nya snömängder och bakslag…Som du skriver så vet vi ju av erfarenhet… men tänk om våren kommer tidigt för en gångs skull … vad underbart det vore 🙂 Kram

 2. Hello Elisabeth, Hope you are allright ?!
  so beautiful all the bulbs, and still snow outside. We had some snow and because it was cold, it stayed for a long time.
  Have a wonderful week !

  1. Hi Els 🙂 I am little better now after resting for a Long time but my back and neck problems are something I have to live with… Here we will have winter for two months yet but I hope that spring will come early this year 😀 The same to you! 🙂

  2. Hello Els 🙂 Thank you for your concern 🙂 My neck and back are not better but I am training and hopefully I will be better in time 🙂 Here we had some snow yesterday and today in the afternoon and it seems that spring is far away … Here the spring usually dosen´t come until the end of april or the beginning of may… But today I but the first seeds in pots inside…and it felt good ! 😀 I hope you will have a wonderful week to.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.