Höstvädden

Scabiosa caucasica ” alba ” som jag köpte två plantor av förra året för en tillsynes tynande tillvaro i perennlandet 🙁 Den blommar förvisso men bara med enstaka blommor och den har inte växt nämnvärt sedan förra året .
IMG_6787   IMG_6786
De ganska klena stjälkarna ska bli mellan 50 -80 cm och mina är nog närmare 50 eller mindre 😀 Trivs i lätt jord som är någorlunda närings och humusrik,  vilket inte leran är hos mig även, om den är jordförbättrad . Hm, detta kanske är förklaringen till den klena utvecklingen ? ! Jag har ingen erfarenhet av Vädd alls så jag har ingenting att jämföra med.. skriv gärna en kommentar om du har det 🙂
IMG_6810   IMG_6809
Skulle ju vara kul om den satte lite fart och växte till sig ! Det är så vackra blommor och jag vill gärna ha fler och att den ska bli större …. Den vill sitta soligt och det tycker jag att den gör i alla fall till största delen av dagen… Tips mottages tacksamt !
Ha En Trevlig Lördag Alla !
Elisabeth

4 reaktioner till “Höstvädden”

 1. Så söt är den! Har ingen erfarenhet av just Alban, men av grekvädd som står i full sol och mycket väldränerat ca 50% sand, stormtrivs. Även den vilda vädden växer väldränerat och helsoligt.
  Hoppas du hittar ett ställe som passar din lilla skönhet.
  Allt gott
  /Anette

  1. Hej Anette ! Ja, jag misstänker att de kanske vill ha mer sol och mer väldränerat, påtal om Grekvädd så flyttade jag min förra året till just ett sådant ställe men där har den inte klarat denna sommarens torka 🙁 Borde ha vattnat bättre ! Men nu vet jag det the hard way…Kram

 2. Just den vita har jag inte men övriga har jag lyckats bra med och de står i full sol och väldränerat inte lerjord) och i naturen står de vilda i både sol och skugga så man undrar ju om de trivs var som helst. Jag tror nog det, men den vita kanske är känslig.
  Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.