Höstskörd och höstsådd

Nu har jag skördat årets sista morötter och den sista salladen plockades av igår och åts med kvällens tacos. Ny planteringsjord blandades med den sista hästgödseln och lades runt jordgubbarna. Rensade bort  lite ogräs vilket mest bestod av björkar och sen blandades ny jord med den gamla . Satte sen årets vitlök 🙂 eller rättare sagt nästa års vitlök. Sorten heter Germidour.
wpid-dsc_3451.jpg
wpid-dsc_3452.jpg
Fick höra att persiljan är tvåårig så den lät jag sitta kvar….Jag är tvungen att markera ut med en skylt var jag har satt vitlöken så jag inte glömmer bort det till våren och sår annat över. Minnet är ju inte vad det borde vara ! Förhoppningsvis ska ju vitlöken titta fram då så att det syns tydligt 🙂 Hoppas nu på en fin vitlöksskörd till slutet på nästa sommar. Fick ju ingen alls i år 🙁
Årets tulpanlökar är också satta !
wpid-dsc_3456.jpg
Blev en suddig bild tyvärr men det blir en rabatt som kommer att gå i rött och i rosa.
Kamelontulpanerna ” Cartouche” och ”Green Wave” tillsammans med enfärgade i rosa och rött utan namn hoppas jag ska bli en riktig färgklick när det mesta annars på våren blommar gult i min trädgård…Hoppas det inte skär sig för mycket bara 😀
Ha en bra ny vecka alla !
 
Elisabeth
 
 

2 reaktioner till “Höstskörd och höstsådd”

 1. Jag väntar lite med vitlöken och även rensa i trädgårdslandet. Jag har så mycket kvar liksom.
  Flera middagar till. Men vad fint du fick till det. Jag längtar på ett sätt att komma i ordning i landet.
  Hoppas det inte blir snö och kallt på länge än.
  Kram och tack för hälsning
  Annika

  1. Inte så svårt att få till det fint när man bara har ett par pallkragar att hålla ordning på 😉 men Tack ! Det ska bli minusgrader här i natt har de pratat om så för mig kändes det som rätt tid nu….men självklart hoppas vi att det dröjer länge än innan kylan kommer 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.