Höstpyssel

I morse var det en vacker soluppgång 🙂
wpid-dsc_3804.jpg
wpid-dsc_3803.jpg
Det kändes redan då att det skulle bli en härlig höstdag och för första gången på länge blev det soligt, klart och vi slapp dimma och dis…Härligt ! Termometern visar 13,3 grader nu vid lunchtid och det är jätteskönt ute 🙂
Har gjort rent alla fågelmatare….det är ju viktigt så att det inte sprids sjukdomar….
wpid-dsc_3791.jpg
Det sitter alltid gammal mat kvar i svåråtkomliga hörn men jag tog en bambupinne och petade med och då kom jag åt det…Använde diskborste och lite diskmedel också för att få det riktigt rent och så sköljde jag mycket noga förstås ! De ska hängas upp när de har torkat och sen brukar det alltid ta någon dag innan fåglarna upptäcker att de finns….:)
wpid-dsc_3787.jpg
Årets nyinköp….ett litet större hus att hänga med två olika fack i….:)
I helgen ska vi bära in våra utemöbler….och så ska vi ju ställa om klockan till vintertid. Vi bär tillbaka utemöblerna och vi ställer tillbaka klockan….hihihi….lättare att komma ihåg om man har ett litet mantra, på våren bär vi fram utemöblerna och ställer fram klockan 😀 Hörde det på radion något år och har kört med det sedan dess….:)
Nej ,nu ska jag ut och ta vara på dagen…..kanske blir det eftermiddags kaffe ute ? Sista för säsongen ….känns lite vemodigt men inte så dumt att kunna göra det så här i slutet av Oktober ! Om det inte hinner bli för kallt förstås….Åh, vad jag hade velat ha det där växthuset nu !
 
Trevlig fredag alla !
 
Elisabeth
 

2 reaktioner till “Höstpyssel”

  1. Vilka otroliga soluppgångsbilder!!! Även om jag är uppe i tid finns det en skogsdunge emellan som skymmer de vackraste färgerna, men visst märktes det redan från tidig morgon att det skulle bli en kalasdag. Tack för påminnelsen om vintertid. Det hade jag inte uppmärksammat ännu och viktigt med fågelmatarna. Här har bara en kommit upp hittills, men det blir flre. Din nya jättefin!
    Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.