Hit men inte längre…

Medan det i stora delar av landet söderut redan har blommat Krokusar och Snödroppar i flera veckor och Blåsipporna har slagit ut så får vi här i Västmanland vänta…i alla fall vi som bor i zon 3-4… Det är 2,5 mil till Sala och till Västerås är det 2,5 mil och där är det en varmare zon och de ligger minst två veckor före i tid, när det gäller våren. Så är det varje år…bara tre km nedanför mitt hus, är de tidigare, deras Snödroppar blommar i stora drivor och på en av mina (typ tre stycken) syns det nu en liten grön topp på ett blad….så det skiljer säkert en hel zon där med ! 😀 Ni vet ju att jag har ju drabbats av zonavund ! Hihihi…Så här långt har våren kommit här på Aspelunda:
IMG_2986
Krokusarna finns där och man börjar ana en knopp !
IMG_2990
Perennerna börjar titta fram, här är det Riddarsporre
IMG_2987
Den största tulpanen just nu …..
IMG_2988
Gräslöken börjar bli lite grön….
Hit men inte längre har våren kommit här hos mig……träligt ! Att någon säger : Då har ju du ditt roliga kvar att se fram emot ,hjälper inte ! Man är ju ivrig, både av naturen och den här årstiden när man är så längtansfull efter att få se knoppar brista. Brukar skoja med min man när zonavundet blir för svårt att vi ska flytta till Skåne….men vi trivs bra här och det är här vi har byggt för vår ålderdom ! Nu finns det ju de som bor längre Norröver också….och de ”stackarna” får väl vänta ännu längre på sina första vårblommor….så jag har det nog rätt bra ändå här i ”mitten” 😀
Trevlig Lördag Alla !
Nu ska jag ut och spana efter blåsippeblad ! För blommorna får jag vänta på 😉
Elisabeth
 

4 reaktioner till “Hit men inte längre…”

  1. Yes there they are, the buds of the crocus 🙂 You have so many pots with beautiful spring flowers, it looks gorgeous !! You created a spring atmosphere 🙂 ! Yes in the north temperatures are lower 🙁 Last year we lived in the north of the netherlands, where it is colder then where we live now, in the middle. Hope you will have a wonderful weekend !
    Els

  2. Snödropparna blommar för fullt här och några krokusar invid husväggen men annars har inga andra växter kommit längre än hos dig. Här är det zon 2. Vet inte om blåsipporna kommit, vi kanske ska ut och titta imorgon.
    Ha en fin kväll!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.