Förvandlingen har börjat…

Nu när jag har fått min lilla trappa till stenröset är det dags att ta tag i årets stora trädgårdsprojekt : Komposthörnan !
IMG_3635   IMG_3634
Denna ogästvänliga plats där det tidigare bara växte stora granar skall nu förvandlas till den organiserade och välbehövliga komposthörnan. I veckan satte vi ut markeringar för var staketet mot skogen skall gå :)Två armeringsjärn och ett blått rep ser till att vi får en rak linje att följa 😉  De stora och överdimensionerade hålen efter grävskopan har äntligen börjats skottats igen samtidigt som plintarna till stolparna kommer på plats….Det ska bli väldigt skönt att slippa se de stora överväxta jordhögarna ! Överskottsjorden ska vi försöka jämna till området med…
IMG_3654   IMG_3630
Stenarna framför, la maken dit för att inte hunden eller vi själva ska snubbla över järnen som sticker upp ! 😀
Nu har jag kommit på att staketet ska fortsätta en bit mot åkern också så att jag får ett hörn 🙂 Vilket innebär att min stackars man får gräva två plinthål till ( för hand ) ……Men jag tror att det blir bättre så och kommer att ge en rumskänsla som jag vill ha….:D
Nu har de lovat regn hela helgen och det började igår kväll här och regnade hela natten…vilket innebär att allt blir en enda leråker…Hm…hoppas det passerar bredvid oss istället 😉
Ha En Trevlig Lördag Alla !
 
Elisabeth
 
 

2 reaktioner till “Förvandlingen har börjat…”

  1. Ska bli intressant att se hur er komposthörna blir! Vi har nu ett par ställen och inget är riktigt bra så jag måste ha lite inspiration. I köksträdgården har jag en pallkrage för kompost och där tänkte jag odla pumpor i år. Komposten är så viktig i hushåll och trädgård!
    Fin lördag kväll på dig!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.