Ett isberg ?!?

Det var ju bara en stubbe … Lite fnas som stack upp ! När grävskopan schaktade bort alla spirearötter uppe i lunden bad jag grävmaskinisten att spara stubben som gott kunde ha stått kvar där den stod. Slät och lagom mossig hade den kunnat utnyttjats för att plantera växter vid. Det glömde han nog , för i sitt skrapande med skopan fick sig även stubben en omgång och allt som blev kvar var lite fnas som stack upp .
img_7126   img_7125
Fnas kan man ju inte göra något med ! Man kan inte ställa något ovanpå det och inte ser det riktigt klokt ut heller…Nä, nu var vi tvungna att ta bort den istället ! Det kunde ju inte vara så svårt, den såg så liten och rutten ut !
img_7498   img_7496
Jojo… vad vi bedrog oss ! 😀 Under ytan dolde sig en JÄTTE ! Som ett lömskt isberg där bara toppen syns ovanför ytan… Maken grävde, frilade rot efter rot och bände med spettet… Den rörde sig inte ett dugg !
Vi sågar bara bort fnaset sa jag, det som syns ovan mark 🙂 Men du ville ju plantera något här istället,  sa maken… Ja, jo om det går , svarade jag. Den ska bort ! Svarade maken och nu märktes det att det var krig 😉
img_7512   img_7513
Nu var det slut på leken och det tyngre artilleriet kom fram 😉 Ännu mer grävning för att frigöra rötterna och sen motorsågen ! Efter ett par timmars kämpande kom så den stora stubben upp… i bitar… Maken vann kriget och jag blev jättenöjd 🙂 Nu kunde jag plantera som jag ville och hur det blev får ni se i ett senare inlägg 😉
Ha En Trevlig Lördag Alla !
Elisabeth

2 reaktioner till “Ett isberg ?!?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.