En överraskande gäst :)

För några dagar sedan dök den plötsligt upp i min trädgård . Jag hade sett bilder på den i fågelgruppen på fb och konstaterat att den nog är den gulligaste fågel jag har sett 🙂 Som en liten dunboll med en väldigt lång stjärt ! Jag har aldrig sett någon här hos mig och det var en av mina högsta önskningar att få göra det och så plötsligt tyckte jag mig se den ovanliga besökaren i syrenhäcken. Kunde det verkligen vara den ? Skyndade mig att leta rätt på kameran sprang tillbaka till fönstret och då var den såklart borta ! F-n också ! Resten av den dagen väntade jag och väntade och det gav resultat ! Den kom tillbaka 😀 Fylld av iver och glädjerus var det omöjligt att få till några bra bilder men vad gör väl det jag har i alla fall alldeles egna bilder av Sveriges sötaste lilla fågel nu : Stjärtmesen ! 😀
IMG_2510   IMG_2511
Om inte detta är det gulligaste då vet inte jag ? 🙂 Så liten och rund även om den med sin stjärt mäter 15cm …..stjärten utgör hälften av det och då blir det inte mycket kvar ! Hihihi……kunde inte hålla kameran stilla så suddig är den….och fokusera det ville såklart inte kameran alls just då ! Men jag var så glad att jag bara fotade på ändå ! Knäpp är man ju !
IMG_2537   IMG_2538
Första dagen var de två stycken …även om det var mycket svårt att få båda på samma bild ! 😀 Sen blev de tre dag två och igår var de fyra stycken som smaskade på mina talgbollar ! Läser att de ofta håller ihop i små familjeflockar 🙂 Ofta sover de tätt sittande tillsammans på samma gren där de yttersta då och då flyger upp för att byta plats och sätta sig i mitten för att hålla värmen ! Stjärtmesen heter Aegithalos caudatus på latin och Long-tailed tit på engelska. Nu hoppas jag att de stannar hos mig ett par dagar, att vädret klarnar upp så att jag får chans att fota dem i strålande sol 😀 Nu när den värsta chocken lagt sig och jag är mer samlad 😀 Glädjechockar är trevliga så jag får gärna några fler !
IMG_2544
 

Välkommen lilla dunboll ! Hoppas du vill stanna kvar hos mig länge 🙂 Du är såå välkommen ! 🙂

Trevlig Lördag Alla !

 

Elisabeth

8 reaktioner till “En överraskande gäst :)”

  1. Stjärtmesen är helt enkelt underbar! Här kan det dyka upp en flock som ger sig iväg lika snabbt. Men i vinter har jag inte sett några, de har säkert varit här fast jag inte hunnit se dem. Rödhaken är också en favorit.
    Ha det fint!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.