En nykomling :)

Spetsmössan Tiarella cordifolia är en nykomling i min trädgård i år. Jag var på jakt efter en perenn som jag kunde sätta under vår gamla Smultronschersmin som har blivit gles och tråkig nedtill . Trots regelbunden urgallring så ser den trist ut och det behövdes något som kunde pigga upp platsen. Det finns några olika slags Spetsmössor och höjden varierar mellan 15 – 30 cm. Hade kanske egentligen behövt något som blev upp till 50 cm högt men nu föll valet på dessa låga små växter 🙂
IMG_4500   IMG_4499
Min förhoppning är att de ska trivas och sprida sig då de är en marktäckare…De vill också ha halvskugga till skugga, Fuktighetshållande humusrik jord. Hm…kanske lite för torrt  för dem egentligen , då vår stora ek dricker kopiösa mängder och bakom den finns dessutom en stor björk…får försöka att komma ihåg att vattna bättre så kanske det fungerar 🙂 Den påstås blomma från maj- augusti och efter någon dag slog de första blommorna ut…Otroligt skira och söta på nära håll, påminner lite om Höstsilveraxet Brunettes blommor tycker jag….
IMG_4502
Dessutom får de tyvärr hård konkurrens med befintligt Knölklocka detta ogräs från helvetet ! Har självklart försökt att rensa bort så mycket som det bara går men den kommer alltid tillbaka 🙁  Ge mig Kirskål, kvickrot, brännässlor  varje dag men inte denna knölklocka som är värre än värst ! Tyvärr finns den här i trädgården och som sagt jag blir aldrig av med den ! Nu hoppas jag på ett mirakel ! Att den lilla spetsmössan ska ta överhanden och kunna stå emot den otäcka knölen ! Vi får se om det fungerar ? !? Välkommen du lilla nykomling må du trivas och frodas här i min trädgård !

Elisabeth

 
 
 

2 reaktioner till “En nykomling :)”

  1. Spetsmössa hade jag också i rabatten men den tog slut och nu vet jag varför – det var på tok för torrt för den.
    Snälla vän, önska dig inte kirskål, det är ett eländes elände!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.