En ny slags hyacint…

Jag hittade en för mig ny hyacint som jag var tvungen att köpa ! 🙂 Det är ju så spännande med något man inte har sett förut. En Multiflora Hyacint där blomstänglarna är små, mycket små och flera stänglar ser ut att komma ifrån en enda större lök.
wpid-dsc_4193.jpg
wpid-dsc_4196.jpg   wpid-dsc_4195.jpg
Det stod tyvärr ingen doftkod på den och den fanns i flera färger men jag valde den vita då de generellt doftar svagast 🙂
wpid-dsc_4194.jpg
Det syns redan små blivande blommor i några utav stjälkarna och de ska bli mycket spännande att se om de blir i ” Miniformat”….
wpid-dsc_4198.jpg
Letade fram min lilla mässingskruka som jag köpte billigt på loppisen samtidigt som de andra fynden och putsade upp den så gott det gick….
wpid-dsc_4204.jpg
Hur jag än gnuggade så gick inte allt bort men det ska väl synas att krukan har varit med ett tag så det gör inget, blank och fin blev den i alla fall och med lite guldtrassel i blev det riktigt fint 😀 Det roliga är att vi redan har en sådan mässingskruka fast modellen större hemma så det blir extra kul när man hittar en likadan.
wpid-dsc_4202.jpg   wpid-dsc_4203.jpg
Passade på att putsa min gamla mässingsljusstake också som jag alltid tar fram när jag ska lacka julklapparna….I år får den stå tillsammans med hyacinten i vardagsrummet som jag har bestämt ska gå i Guld och Vitt ……
wpid-dsc_4206.jpg   wpid-dsc_4219.jpg
wpid-dsc_4209.jpg   wpid-dsc_4211.jpg
Hade lite svårt att bestämma mig på vilken sida om tv.n gruppen skulle stå men tillslut bestämde jag mig för den vänstra då lågan reflekterades vackert i kakelugnens sida 🙂
wpid-dsc_4219.jpg   wpid-dsc_4217.jpg
Nu ska jag bara leta fram vår gamla ,större kruka och putsa upp så blir väl det fint på den andra sidan….kanske med en vit julstjärna i…..
Elisabeth
 
 
 
 

3 reaktioner till “En ny slags hyacint…”

  1. Blir säkert effektfullt när hyacinten börjar slå ut. Har för mig jag såg nån sån i fjol som var jättefin. Här har det inhandlats vanliga vita idag som hade ovanligt fin lök.
    Allt gott och glöm inte salladen 🙂
    Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.