En fripassagerare

Vid en av perennerna jag har köpt och planterat vid flaggstångsrabatten, dök det upp en fripassagerare. Jag kände igen bladen som växte upp….
wpid-dsc_3824.jpg
Jag tror att det är en Brunnäva Geranium phaeum….” Samobor” som har de  mörkbruna markeringarna på bladen. Brunnävan får ganska små blommor i brunt med bakåtböjda kronblad. ( finns även vit och lila) . Har också hört att de kan fröså sig och sprida sig lite för bra…jag har iaf. tagit hand om den och flyttade den för några veckor sedan till perennlandet . Där hoppas jag kunna ha bra kontroll över tillväxt och ev. spridning. Det borde passa den bra då de föredrar fuktighetshållande jordar och trivs i både sol – skugga.
Nu har jag fått årets första köpta fröer på posten också 🙂 Alltid lika spännande att se vad det ska bli av dem. Kunde inte låta bli att köpa frö från Vit afrikansk lilja och Skuggviolruta…..Den senare ska kunna bli riktigt hög 150-175cm och blommar i ljust lila…vilket skulle bli fint i perennlandet…:) Skulle passa bra att sätta några runt den höga astern
wpid-dsc_3820.jpg
Bäst att köpa såjord……har ingen kvar sen i våras 🙁 Skriver upp det på ”kom i håg listan”
wpid-dsc_3811.jpg
Detta ser också ut att vara en fripassagerare…..en liten grön rundad mosskudde  på en större sten vi gick förbi på en promenad….Vackert !
 
Ha en skön söndag alla !
Elisabeth
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.