Det sista av sommaren

Blev i veckan påmind om det sista av sommaren 🙂 I den lågt stående solen kom den fladdrande trots att det inte var mer än drygt tio grader ute… Den fladdrade hit och dit mellan äppelträden innan den till slut slog sig ner på den ena portalen. Där satt den sedan väldigt väldigt stilla….
img_7390   img_7391
Jag smög mig närmare, rädd för att skrämma den… den verkade både trött och frusen och jag hoppas den hittade lite lä för vinden där en stund ! Sakta fällde den ut sina vingar i den bleka höstsolen..
img_7393   img_7392
Jag tror det är en amiral och jag kan inte minnas att jag har sett en sådan under sommaren i år…annars har vi gott om Påfågelöga, Citronfjärilar, Nässelfjärilar och en hel del mindre sorter både vita och blå och bruna som jag inte vet namnet på utan att slå upp dem i min lilla fjärilsbok 🙂 Den satt en stund för att sedan åter lyfta och fladdra iväg igen. Jag tänkte för mig själv att där försvinner det sista av sommaren….
Trevlig Fredag Alla !
Elisabeth

4 reaktioner till “Det sista av sommaren”

  1. Man hittar faktiskt en och annan fjäril som sitter och njuter de sista värmande solstrålarna. Ja ja, nu ska de vila och ny fjärilar kommer snart igen, tiden går fort.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.