Den Svartvita rabatten

Är nu renoverad och omgjord 🙂 De ”svarta”  irisarna som satt där är flyttade likaså de vita Violkungsljusen och de svarta stockrosorna uppgrävda och kastade ! När ytjorden var bytt var det bara den asiatiska liljan Patricias pride och det mörka Ormskägget kvar…Vi grävde bryskt upp Doftliljan i sina planteringskorgar och klippte ner alla bladen till ca 10-15 cm. Nu får de stå så och torka ett tag innan lökarna ska frigöras ifrån jord och tas in…Den Asiatiska liljan togs upp och delades i två delar. Det var kul att se att hon hade växt på sig under året..stjälkarna klipptes ner vid flytten och jag hoppas att hon klarar sig ! Nu var min plan att längst in i hörnen spara plats för planteringskorgarna vilket vi också gjorde och sedan planterade vi de rödbladiga Spireorna ” Summer wine ” framför i mitten.
img_6642   img_7131
Spirean kommer såklart att bli stor men det går inte fort så något år till kommer Doftliljorna att vara högre som ni ser på den första bilden. Sedan kantade jag med Blodtopparna 🙂 Det Mörka Ormskägget får sitta kvar såklart, jag är så glad att den överlevt och trivs 😀
img_7130   img_7111
Jag tror att det kommer att bli fint med Spirean mot trappräcket och husfasaden. Tillsammans med det gröna bladen av Doftlilja och Blodtopp blir det en fin kontrast och färgen på dess blad matchar Doftliljornas mitt och blodtopparnas blommor. Lägg märke till vilken stor skillnad det blir med den vita dekorstenen på jorden 😀 Och jodå den ska tillbaka såklart ! 😉 Men jag tror den får vänta till i vår…Nu ska det bli spännande att se om dessa växter klarar söderväggen och det väldränerade läget ?!? Precis nu när jag har skrivit klart inlägget känns det som om jag har skrivit detta förut och det kanske jag har när jag gjorde de nya inköpen 😀 Hihihihi….minnet är inte vad det vore vara 😀 Men då får det bli en repris 😀 Hoppas ni har överseende med det i så fall 😉
Elisabeth

3 reaktioner till “Den Svartvita rabatten”

 1. Det är kul med ommöblering i rabatterna och inte bara inomhus. Dela och ta bort, dela och sprida ut och kanske ge bort är härligt. Hela trädgården kanske skulle behöva möbleras om ibland. Nu är ju min så pass ny så det är inte aktuellt. Inte än iaf!!
  Mörka växter av alla sorter är läckra.
  /Eva Linnea

   1. Jag lägger ut ett inlägg om min nya Tomtekulle längre fram i veckan. Det är tur man vet att det blir bra, annars skulle man kunna bli lätt deprimerad, när man ser en nyanlagd rabatt.
    /Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.