Choklad fudge

Det blev lite bakat igår och två olika sorters godis gjordes 🙂 Jag är nöt och mandelallergiker och det är inte mycket ”julgodis” som inte innehåller dessa ! Maken gör den mest underbara choklad fudgen som finns…..Den smakar gudomligt och smälter i munnen. Det blir ingen jul utan den !
dsc_4898.jpg
dsc_4900.jpg
Vi var kloka i år tyckte vi när vi kokade dubbel sats och smaksatte den ena halvan med 3-4 droppar pepparmyntsolja…ojoj….vilken god aftereight smak  det blev. Maken brukar häfta ihop bakplåtspapper med häftpistol till formar då är det bara att lossa på hörnen när man ska skära upp.
dsc_4902.jpg
dsc_4905.jpg
Tänkte dela med mig av receptet 😀 Har ni väl provat en gång så kan ni inte vara utan sen 😀 Extra gott är det med ett glas kallt mousserande vin till eller champagne 😉

Fudge

 

  • 2 dl grädde
  • 3 dl socker
  • 40 g smör
  • ½ dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Koka upp grädde och socker till kulprov eller 122 c om du har sockertermometer. Vi använder ugnstermometern. Blanda i kakao, smör och vaniljsocker. Efter att det har kokat klart. Även om du vill droppa i 3 dr pepparmyntsolja gör du det efteråt. Häll upp i en form ca A5 format. Lägg i bakplåtspapper i formen eller tillverka en egen form av de samma . Låt svalna /stelna skär i lagom stora bitar. Förvaras kallt !
dsc_4908.jpg
Ha en bra julvecka alla !
Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.