Blodfingerört

I flaggstångsrabatten just nu är det inte så mycket som blommar. Det är knopp i några påskliljor och tulpaner men de får jag vänta på i några dagar till…Doftviolen däremot blommar, den är tidigast 🙂
IMG_4034   IMG_3933
Små tuvor i ytterkanten… Jag tror att det är lite för torrt för att de ska trivas optimalt men man blir glad av att se dem i den annars ganska tomma rabatten. Blodfingerörten Potentilla atrosanguinea blommar senare men dess blad är otroligt vackra just nu och glittrar som silver i solen.
IMG_4032   IMG_4033
Silverfärgade och lite ludna är de en riktig prydnad 🙂 Jag älskar deras röda blommor sedan som är riktigt röda ! Hittade en bild ifrån förra året men den är tyvärr lite suddig …
DSC_1317   IMG_4037
Jag tog frön i höstas och sådde på vinst och förlust som det alltid är när man provar något för första gången ! Två små plantor fick jag i alla fall och bladen ser typiskt flikiga ut men silverfärgade är de inte ! 😀 Ska bli spännande att se om de blir det när plantorna växer på sig och om de blommar rött !?! Det är ju inte säkert att de är frökonstanta…:) Spännande tid nu !
Ha en Bra Onsdag Alla !
Elisabeth

2 reaktioner till “Blodfingerört”

  1. Blodfingerörten är en ny växt för mig men så vackra blad den har. Spännande att se vad det blir av dina frösådda.
    Har kommit till stugan nu och havet ligger spegelblankt i kvällssolen, då har jag ingen längtan till min trädgård där hemma.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.