Augusti = Skördemånad

Den regniga och kalla sommaren här gynnat grönsakerna som gett riklig skörd.  Gräsmattorna har aldrig varit så gröna och prunkade och ogräset växer bokstavligt talat medan man ser på ! Det är också gott om svarta vinbär och idag var det dags att skörda. Orkade inte ta allt men tillräckligt för det årliga koket av svartvinbärsgele´.
wpid-dsc_2037.jpg
wpid-dsc_2035.jpg
Det blev inget jordgubbsår…..Få i antal, ojämna i storlek och surare än vanligt. För lite sol och värme var antagligen skurken. Årets sista jordgubbe skördades igår !
wpid-dsc_2010.jpg
Fick fem rotskott av min systers goda trädgårdshallon i våras varav tre tog sig och vi får oväntat nog en förhållandevis stor skörd på de små veka kvistarna….bådar gott inför nästa sommar !
wpid-dsc_2011.jpg
Förra året 2014 var ett rekord år för äpplen …på våra tre olika träd fick vi så mycket att vi inte hann göra av med allt trots ett stort antal goda äppelpajer och kok av mos. Kunde dela med mig flera kassar till grannen och hade ändå över i överflöd. Annat är det i år. Domherrarna mumsade glatt i sig knopparna på det ena och där finns det två kart i år. Men även på de båda andra blir det rekordlåg skörd….Träden har drabbats av allt möjligt,  förmodligen svampsjukdomar som har gynnats av allt regn. Hoppas verkligen de kryar på sig till nästa år !
wpid-dsc_2038.jpg
Av detta drar jag slutsatsen att lagom är bäst !
Lagom med regn och av sol….
Tänk vilket bra svenskt ord det är !
 
Elisabeth
 
 

2 reaktioner till “Augusti = Skördemånad”

 1. Lagom är ett svårt ord precis som borde.
  Ordet borde borde inte finnas.
  Du får passa på och göra lite godis också på din bär. Det är jättegott om man gillar surt förstås.
  Grattis till en sådan stor skörd av svarta vinbär.
  Allt gott
  Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.