Årets första blåsippor :D

Det finns nog inget så vackert som vårens första Blåsippa Hepatica nobilis .Bland torra, bruna fjolårslöv glimmar det till något blått och där är hon 😀 Man får huka sig ner ordentligt för att kunna se hennes små knoppar !
IMG_3232   IMG_3233
Om bara några dagar med sol och lite mer värme kommer hela skogen bakom huset att skimra i blått….jag skulle inte vilja kalla det för ett helt hav utav Blåsippor men de är tillräckligt många för att de ska ge den känslan 😀 Underbara små blommor !
IMG_3234   IMG_3235
Det är precis så här de trivs att växa ….bland förmultnande löv som bildar en naturlig kompost och med trädkronor som silar ned ljuset över dem 🙂 Det finns ju många nya framodlade sorter av Blåsippor…och förra året köpte jag mig två stycken röda : Hepatica nobilils ” Woodside Red ” framodlade i Västmanland vilket var extra roligt ! 🙂
IMG_3241   IMG_3245
Den ena av mina röda satte jag under syrenen och de bladen ser jag tydligt så de finns kvar ! Men ingen blomknopp än ! Hoppas hon blommar i år 🙂 Den andra satte jag i skogskanten bredvid någon vildväxande blå för jag tänkte att den nya fröken skulle trivas i dess sällskap. Då jag inte markerade ut platsen så jättenoga utan mer på ett ungefär …så hittar jag inte hennes blad i det gula fjolårsgräset 🙁 Hihihihi…förhoppningsvis överraskar hon mig någon dag och lyser rött där i skogskanten 🙂
Välkommen du underbara väna lilla Blåsippa !  Du är såå efterlängtad !
Elisabeth

En kommentar till “Årets första blåsippor :D”

  1. Blåsippor är vackert men vi har inga här. Där vi har vår stuga finns det däremot hav av blåsippor. Men jag undrar om jag inte älska vitsipporna mer …. Hoppas dina röda har klarat sig och förökar sig.
    Ha det fint!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.