Än kan jag skörda….

utav persiljan…fortfarande grön och fräsch trots de kalla nätterna vi hade
wpid-dsc_3915.jpg
Säsongen gick över förväntan när det gäller att odla i pallkrage 🙂 Kul ! Två stycken staplade på varandra är minimum för odlingsdjup och arbetshöjd skulle jag vilja påstå….
Gärna tre men då går det åt en väldig massa jord ! Nu behöver man ju inte byta ut all jord varje säsong….jag tillsatte hästgödsel blandad med ny planteringsjord i mina när jag skördade det sista. Kommer att lägga löv på dem också som får chans att brytas ner till ny jord, dock inte eklöv då de tar 2 år innan de förmultnar.
DSC_1138
Sen satte jag lite för mycket och lite för tätt….full av iver som jag var 😀 Det fungerade ju ändå och växte och växte……Från vänster till höger är det : Persilja, Dill, Morötter, Rädisor och sen plocksallad.
wpid-dsc_2007.jpg   wpid-dsc_2139.jpg
I min andra pallkrage hade jag ju Gräslök, Vitlök och satte Gul lök……Det är väldigt många sättlökar i en påse med gul lök och jag fick bara plats med knappt en halv påse…resten gav jag bort. Löken blev både fin och god så nu är det frågan om jag inte måste skaffa mig en pallkrage till i vår….;)
wpid-dsc_3581.jpg
Kanske kan jag klämma in två till efter de andra till höger på bilden….mot den nysatta lilla hallonhäcken…..Får fundera på det under vintern…Jag har ju några månader på mig !
Elisabeth
 
 

2 reaktioner till “Än kan jag skörda….”

  1. Klart du skall fixa en till pallkrage! Ju mer man kan odla själv, dess bättre! Dock vet jag inte om just lök är det som lönar sig bäst att odla.
    Rudbeckian, som du frågade om, räknas som ettårig i Sverige, men det är ju mycket möjligt att den inte vet om det, och kommer tillbaka nästa år. Det gör ju en hel del andra ettåriga Rudbeckior! Jag frösådde mina och de kom igång rätt sent, jag vet andra som lyckats bättre.
    Ha det gott!
    /Ruben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.