Adventspyssel

Förra helgen var vi och köpte oss en ny matgrupp till köket 🙂 Det är inget fel på vår gamla men den köpte vi för 11 år sedan till vår dåvarande lägenhet med ekgolv och andra ekdetaljer i köket och den passade helt enkelt inte in här….
DSCN4060
När vi byggde om och till torpet förlängde vi vårt kök med sju meter och jag skapade mitt drömkök i vitt med svarta stenskivor och i gammaldagsstil. 40 kvm kök har vi nu och jag älskar det, men som sagt ekgruppen passade inte in….Nu slog vi till såhär några år efter att renoveringen är klar …:)
wpid-dsc_4128.jpg   wpid-dsc_4126.jpg
Är såå nöjd med den nya gruppen i vitt med kryss i stolsryggarna 😀 Vilken skillnad det blev ! Och de nya stolarna är mycket lättare än de gamla i massiv ek så nu kan man flytta på dem utan besvär….Nya möbler gör ju att man vill förnya sig ännu mer…i alla fall jag 🙂 Hihihi….Det blev både nya mattor till jul och nya julgardiner….kände att jag vill ta upp det grå som finns i stolsdynorna i resten av köket så jultemat här blir vitt, grått och grönt ! Hittade en så fin bricka också som jag bara var tvungen att köpa….den är egentligen till ett brickbord men passar utmärkt på det nya köksbordet 🙂
wpid-dsc_4142.jpg
Sedan några år tillbaka börjar renar, rådjur och hjortar smyga sig in hemma hos mig till julen….ja, det är tur att de bara är konstgjorda annars hade vi fått öppna zoo 😉 Jag tycker de är perfekta att ta fram så här tidigt och så väntar jag med tomtarna till efter Lucia. Det känns extra roligt att julpynta nu såklart med den nya gruppen 😉 Så jag var tvungen att börja lite igår…
wpid-dsc_4159.jpg   wpid-dsc_4157.jpg
Den buckliga lilla tennskålen som jag fyndade på loppis har nu putsats upp och fått en vit hyacint med grönmossa ….
Letade lite i gömmorna och hittade några fler saker i tenn som maken haft med sig i boet ifrån början men som jag inte tror vi har haft framme förut…ibland är det bra att spara på allt ! 😀 Nu kommer de väl till pass….några små fina punschkoppar och en måttkanna allt i svenskt tenn…..
wpid-dsc_4160.jpg   wpid-dsc_4161.jpg
Och så den nyköpta stora tennbyttan med höstgruppen i….detta kan bli något !:D
wpid-dsc_4154.jpg
wpid-dsc_4155.jpg
En ärvd servettring i nysilver och ett litet silverfat med en kyrka på blev perfekt för ett värmeljus…..Tänk att man tycker att sakerna känns nya fast de har stått i skåpet i såå många år….roligt ! Är nöjd med mitt stilleben 😀 Och vet genast hur jag med enkla medel kan göra allt mer juligt lite närmare sen….
Ha en skön söndag alla !
Elisabeth
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.