3 månader senare…..

Kommer ni ihåg att jag hade så många plantor att jag var tvungen att göra mig en ny rabatt i somras ?!? Nåja, behövde ju flytta mina Kejsarolvon också innan grävskopan kom…. Nu är det ca 3 månader sedan och det har gått riktigt bra med rabatten 🙂
img_5742   img_5886
Här var den alldeles nygrävd, tänk så fint det ser ut då ! Mörk jord, inget ogräs är det det som kallas trädgårdsporr ?? 😀 Här sattes alla frösådda Potentilla nepalensis Indisk Fingerört ” Miss Wilmott ” . Jag hade inte provat att fröså den förut och det var lätt och det blev många små plantor 🙂 Nu vet jag inte om den är frökonstant, dvs om de frösådda plantorna får samma färg som modersplantan och det ska bli spännande att se 😉
img_5885   img_7776
Tänk vilken växtkraft det finns 🙂 Trots den mycket torra sommaren har nästan alla småplantor överlevt ! Självklart är det fullt av ogräs också 🙁 Brännässlor och sarve…. Höll efter ogräset när det var nyplanterat men kan erkänna att jag har slarvat den sista månaden !
img_7782   img_7777
Till min stora förvåning är det en av plantorna som har satt en blomstängel ! 😀 Och ser ni …. knoppen är Rosa ! Den kanske är frökonstant i alla fall 🙂 Nu får den vara precis som den är med ogräs och allt och vila till våren 😉 Hoppas att hela rabatten blommar i rosa nästa sommar 🙂
img_7780   img_7779
Kejsarolvonen verkar också ha etablerat sig här i den nya rabatten och blommar nu med sina små fina blommor, ser att det är mycket knoppar i dem också och det är andra året i rad sedan de införskaffades,  som de blommar sen höst istället för tidig vårvinter ? Hoppas det rättar till sig med tiden för det är den tidiga vårblomningen jag har köpt dem för 🙂 Och det skulle ju vara underbart när man går med komposthinken på våren att få mötas av dessa och deras ljuvliga doft ! 😀
Hoppas ni får En Trevlig Lördag !
Elisabeth
 

6 reaktioner till “3 månader senare…..”

 1. Hello Elisabeth, Yes, your garden looks wonderful !! the borders with all the plants, really beautiful. And so much is still flowering. I was still switching from my inthegarden blog to my other blog. But now I made a choise, I will keep inthegarden 🙂 as my blog. But I’m not so good in blogging, to write about what i have done in the garden. You are a good garden blogger 🙂
  have a wonderful weekend,
  Els

 2. Du HAR gröna fingrar, men jag vet ju också att du gör ett noggrant arbete. Jag blir glad när jag ser att du har ogräs, det har jag också och inbillar mig att jag har bra jord då. Förresten skulle jag vilja se den som har helt ogräsfritt, tror inte en sådan trädgård finns.
  Har en granne som har kejsarolvon, jag går och sniffar på dem och han är så stolt.
  Kram Eva

  1. Tack Eva, lite gröna är de nog men jag misslyckas jag med 🙂 Jag har en för stor trädgård för att orka och hinna med att hålla den ogräs fri och det växer in ifrån skog och åkermark men det gör ingenting för jag vet att den är giftfri och miljö vänlig då får man ta ett och annat ogräs 😉 Jag gör en ordentlig rensning på våren och försöker hålla efter under sommaren ibland gör jag en ordentlig höstrensning också men det har jag inte gjort i år! Kram

 3. Kul att följa en rabatt genom sommaren och kul att plantorna håller stilen! Här blir det mycket nässlor i rabatterna eftersom jag använder bränd kodgödsel, naturell. Alltid är det nån liten planta som gömt sig och hinner utveckla jätterötter innan jag upptäcker, men å andra sidan är de bra och ha när man snabbt behöver nässelvatten : D
  Allt gott
  /Aentte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.