Nu visar kärleksörten sin rätta färg

Nu är Kärleksörten som vackrast och visar sin rätta färg 🙂 Det är en månad mellan bilderna :

img_7141   img_7480

Höstanemonen blommar fortfarande…. och den framhävs bättre nu mot den mörka färgen.

img_7044   img_7493

Humlorna lyser dock med sin frånvaro …

img_7492   img_7488

Höstsilveraxets blad har däremot fått en rödare ton ( första bilden ) och är inte längre en lika tydlig kontrast ! Smällspirean däremot behåller sin underbara djupt rödbruna färg och är vackrare än någonsin mot Kärleksörten. Samma växter som för en månad sedan ändå så annorlunda..

Det är kul att se förändringarna under säsongen ! Även om det så här års känns lite vedmodigt ….

Elisabeth

4 tankar om “Nu visar kärleksörten sin rätta färg

  1. Du har fått mig att en liten aning tycka om kärleksörten, plockar in den tillsammans med andra blommor i buketter. Höstanemonen för däremot en tynande tillvaro, inte en enda blomma i år, så den ska få flytta eller förpassas till komposten.
    Ha det fint!
    Kram Eva

  2. Kärleksörten är en så tacksam blomma/växt. Den är fin att ta in som bukett, ensam eller tillsammans med andra blommor, de är tåliga i rabatten och lätta att föröka och dessutom är de ätliga. Jag har aldrig provat, men det kanske är dags nu!?
    /Eva Linnea

Kommentera