Soluppgångar

Har ni tänkt på att det så här års är fler vackra soluppgångar än solnedgångar …. Jag vet inte varför, men kanske har det att göra med att solen står lågt på himlen 🙂 Det är sällan jag är vaken så tidigt så att jag får se soluppgången men det händer ibland och jag tänkte dela med mig av två mornar i veckan som gått . En lugn och stilla morgon med en alldeles vanlig soluppgång :

img_7458   img_7456

Morgonrodnaden smyger sig in över skog och åkrar.. och man märker inte ens när solen dyker upp…himlen blir allt mer blå bara och plötsligt har mörkret flytt och dagen grytt… Stillsamt och omärkbart 🙂

Andra mornar är mer dramatiska !

img_7453   img_7454

Där himlen står i brand och färgerna är starka och livfulla ! Här ser man tydligt hur solen sakta kryper upp ovanför horisonten som ett starkt lysande klot som färgar allt i sin väg och om man tittar riktigt nära…

img_7455

Är solen som ett glödande klot…

 

Tänk vilken skillnad det kan vara 🙂 Ifrån en dag till en annan.. och ingen är den andra lik 🙂

 

Ha en Skön Söndag Alla !

 

Elisabeth

Kommentera