Höstsilverax

Äntligen ! Nu har hon slagit ut med sina små underbara blommor 🙂 Först bara några stycken…

img_7258   img_7259

För att två dagar senare explodera av dessa ljuvliga blommor 🙂

img_7268   img_7267

Den långa blomspiran sträcker sig mot himlen och jag önskar att alla kunde känna dess underbara milda doft 🙂

img_7257  img_7273

Bladen är inte så mörka längre som de är på våren och försommaren utan har nu antagit en mer rödbrun nyans vilket matchar Kärleksörten bakom alldeles förträffligt.

Höstsilveraxet heter Actaea simplex på latin och just detta är ” Brunette ”

Jag väntar på att  ”Pink Spike” ska slå ut 🙂

De gillar inte att torka ut och vill ha lucker, mullrik och fuktighetshållande jord men samtidigt väldränerat . De trivs i halvskugga till skugga och kan bli 1-2 m höga. Nu hoppas jag att första nattfrosten dröjer så att jag får njuta länge och får se Pink Spike slå ut för första gången..

Ha En Bra Ny Vecka Alla !

Elisabeth

 

 

3 tankar om “Höstsilverax

  1. Så ljuvliga små blommor på silveraxet, jag skulle vilja känna doften! Har aldrig haft silverax och undrar just om den skulle trivas i min trädgård …. jo jag vet vid stengärdsgården, på ena sidan hålls jorden ganska fuktig eftersom solen når dit bara en stund på dagen. Ja, det tål att tänka på.
    Kram Eva

    • Då skulle de säkert trivas alldeles utmärkt 🙂 De trivs ju bäst i skuggan eller halvskugga och vill inte stå för torrt bara det inte är blött vintertid 😉 de doftar ljuvligt milt och som vildblommor… 😀 Kram

Kommentera