Smått och gott

Morgonen börjar solig och termometern i söderväggen visar redan 20,7 grader 🙂 Ska passa på att måla färdigt det lilla fönstret idag till trädgårdsskjulet.. Har gjort en trevlig upptäckt i gruset på baksidan av huset :

img_7213   img_7214

Frösådda svarta penséer som blommar nu !?! 😀 En bra bit ifrån rabatten vid tvättstugetrappen också, där de satt… Trodde de svarta var sterila 😮 Men vet inte var jag har fått det ifrån ? Men en trevlig överraskning blev det ! Hittade små små blad i rabattkanten också när vi satte ner de nya växterna där och de har jag grävt upp och satt i krukor 🙂

Myskmalvan som var så angripen i år av något som kalåt deras blad har nu hämtat sig med ett nytt friskt bladverk och blommar om ! 😀

img_7247   img_7246

Härligt att se att de har hämtat sig 😀

 

Snart händer det !

img_7242

Höstsilveraxet Brunette slår ut ! Snart…. Ser fram emot detta 🙂

 

Ha En Trevlig Lördag Alla !

 

Elisabeth

5 thoughts on “Smått och gott

 1. Brunette får man verkligen vänta på. Skäms för att erkänna det men jag tog bort min för några pr sedan. Tröttnade på att aldrig få se det.På hösten när det blommade var jag på jobbet och när jag kom hem var det mörkt ute. Penséer och violer skulle man ha mera av hela året.
  //Hälsning Helene

  Liked by 1 person

  • Näee tog du bort den ?!? Bladverket är ju så dekorativt också hela säsongen 🙂 Hihihi…Här har den hunnit blomma två år i rad nu i alla fall före frosten så här fungerar det bra 🙂 Värre med min sena Höstaster 😦 Ja, såg att det fanns höstpenséer på den lokala plantskolan men köpte ingen … perfekt då de tål lite frost ju ! 🙂 Ha en bra fortsatt helg ! Kram

   Gilla

  • Ja jag hade vita minipenseer som hade frösått sig i gruset vid entrén i våras 🙂 De fick såklart sitta kvar och blommade nästan hela sommaren 😀 De är härliga! Ja,Silveraxets blommor är en ny favorit och jag tycker de doftar så gott också 🙂 Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s