Man ska aldrig räkna ut det !

Hm, det blev varken något snickrat eller målat igår.. På förmiddagen började bonden att skörda åkern precis vid oss och det dammade något förskräckligt. Ingenting man ville vara ute i eller få i färgen heller för den delen. När de väl hade kommit en bra bit ifrån oss började det regna istället…Så man ska aldrig räkna ut det ! Men det blev lite städat, tvättat och bakat istället så… 🙂

IMG_6764   IMG_6825

Det är ju ett riktigt äppelår i år ! Vi hinner inte med att plocka frukten i samma takt som den faller av 🙁 Grannen var här och plockade två kassar, som hon brukar göra mos på, men trots detta fick gubben kratta ihop två skottkärror och köra till skogs !

IMG_6860   IMG_6859

Vi har i alla fall köpt aluminiumformar till att baka och kunna frysa in några äppelpajer i .. tänk vad gott att ha i frysen i vinter.. Ska försöka koka eget äppelmos också om jag hinner och orkar 😉 Inte för att vi äter så mycket äppelmos i vår familj men det är trevligt att kunna ge bort också som värdinnegåva tex. Så länge värdinnan inte har egna äppelträd förstås 😉

IMG_6878   IMG_6879

Årets första men inte sista äppelpaj blev i alla fall bakad 😀 Och det var inte dumt… Inte dumt alls 😀

 

Ha En Bra Ny Vecka Alla !

Elisabeth

2 tankar om “Man ska aldrig räkna ut det !

  1. Den här värdinnan har egna äppelträd men är inte så huslig så hon uppskattar hemgjorda presenter från Aspelundas trädgård 😊
    Kram från soldattorpet

Kommentera