Bland Julstjärnor och Pelargoner :)

Javisst är det sant ! Mina Julstjärnor lever än och frodas i mitt köksfönster där de har fått sällskap av röda sommarpelargoner 😀 Det ser lite konstigt ut det medger jag att se de röda blommorna bland julstjärnans blad …

IMG_6268   IMG_6273

Det är den första augusti i dag och det är första gången jag har fått dem att överleva så länge ! Vad har jag gjort ? Ingenting mer än att jag planterade om dem i våras i större krukor med ny jord, sedan har jag behandlat dem som de andra blommorna inne när det gäller vatten och gödning ! De har växt till sig bra 🙂 Nya skott på alla tre och nu kommer nästa utmaning 😀 Att få dem att blomma om till jul ! Ja, du läste rätt 🙂 Nu har jag googlat på hur man ska göra …

IMG_6270   IMG_6271

Av de nya skotten skulle 3-4 st sparas resten avlägsnas, tror inte att någon av mina har fler än så många så jag låter alla vara kvar 🙂 De sparade skotten toppas sedan i augusti vartefter en ny kortdagsperiod inleds i oktober…

IMG_6272   IMG_6267

Tyvärr står det inte hur mycket man ska toppa dem så är det någon som vet får ni gärna skriva en kommentar !

Kortdagsperioden innebär totalt mörker i 12-14 timmar per dygn i minst åtta veckor då det även är viktigt med en låg temperatur ? Inte heller här hittar jag information om vilken temperatur det innebär 🙁 Är det under tiden i mörker eller dygnet runt ? Ska försöka att få fram mer information… För även om det blir en hel del jobb så vore det ju roligt att försöka 😀 Man är väl lite tokig helt enkelt ! 😀

Ha En Bra Ny Vecka Alla !

Elisabeth

 

 

6 tankar om “Bland Julstjärnor och Pelargoner :)

  1. Julen varar ju ända till på….. nä, ända till nästa jul, förstås. Hoppas du lyckas.
    Ha en bra vecka du med! Jag har nå´t spännande på G på onsdag. Skriver om det sen, om det blev lyckat. Kram

  2. Lycka till med dina julstjärnor! De ser riktigt fina ut nu och det är kul med lite utmaningar när det gäller växter. Ska bli roligt att se hur du lyckas!
    Kram Eva

Kommentera