Äntligen regn !

Igår kom äntligen regnet ! Skurar som kom och gick hela dagen 🙂 Så skönt och välbehövligt ! Tyvärr blev det bara 3mm i regnmätaren , trodde nog att det skulle bli mer 🙁 Vi får fortsätta vattna …Nu blommar Klematisen ” Rouge Cardinal ” Med sin underbara färg lyser den verkligen …

IMG_6180   IMG_6179

Bakom ser man Riddarsporren ”Astolatas ” blekrosa blommor 🙂 Beslöt mig för att klippa ner alla mina Riddarsporrar. De vita och blå hade blommat över och Astolata var på väg att göra detsamma . Hon hade kunnat få någon dag till men när jag ändå var i farten så …

IMG_6235   IMG_6238

Hittade de små ”kompisarna” bland riddarsporrarnas stjälkar , nu syns de istället 🙂 Även om det blev tomt vid portalen.

IMG_6231   IMG_6232

Trädgårdsnävan ”Patricia” i ett vågat möte med den Indiska Fingerörten ” miss Wilmott ” Färgerna skär sig nästan mot varandra 😀 Nävan matchar annars Klematisen väl..även om denna skuggbild inte visar detta .

Ha En Fortsatt Skön Söndag !

Elisabeth

 

8 tankar om “Äntligen regn !

 1. Hej Elisabeth!
  Blir sugen på en ny färg på Clematis då jag ser dina bilder. Fina!
  Får man fråga vad du skulle ha för marktäckare i stor rabatt med bl. Boll hortensia vit och Jack mani clematis blå?
  Har några solbrudar orangeröda och flickört röd.
  Tips?
  / marita

  • Får jag välja på de två bara? Annars skulle jag nog titta på Förgätmigejen Dawson White för vårblomning och sticka ner några rosa tulpaner i detta.. Jag gillar ju grönvita blad 🙂 Även hostor med detta kan vara ett bra alternativ 😀 Förstärker det vita i din hortensia 😉 Men du vill kanske ha mer färger förstås? 🙂

   • Åh vad vackert! Har nu redan handlat men tänkte faktiskt på förgätmigej men den kaukasiska. Det finns ju vita också…Dessa råd behåller jag och ser om de går att förverkliga i rabatten med det övriga. Var har du din trädgård? Låter som om det skulle vara vits att be om att få göra ett besök : )

Kommentera