Naturens egen fjärilsbuske

Alla vet att vissa blommor är mer populära än andra hos fjärilarna och humlorna 🙂 Stäppsalvia, Kantnepeta och Fjärilsbusken tex. Men igår upptäckte jag det som måste vara naturens egna favorit…i tomtgränsen i slänten mot åkern..Tisteln ! Lite oväntat tycker jag men väldigt välbesökt i solen 🙂

IMG_6217   IMG_6215

Det vimlade av fjärilar och humlor även om det var fjärilarna som dominerade …

IMG_6214   IMG_6218

De var rätt svåra att fota för de fladdrade ifrån blomma till blomma och satt inte still många sekunder på samma !

IMG_6210   IMG_6211

Det var en härlig syn och jag stod länge och tittade på dem 😀 Kanske är det några av de svarta larverna som fanns på brännässlorna här i juni som nu blivit stora ?!? Där ser man hur viktigt det är med vild natur och att låta lite ogräs finnas kvar i något hörn eller utkant av trädgården …Många viktiga värdväxter för just fjärilar finns där 😉

IMG_5417   IMG_5419

De svarta ”stickiga” larverna fanns bara på nässlorna och åt deras blad, om jag inte minns fel är det både Påfågelögats och Nässelfjärilens larver som har Brännässlor som värdväxt… 🙂 Men jag är ingen biolog så jag kan ha fel 😀

Önskar Alla En Trevlig Fredag !

Elisabeth

4 tankar om “Naturens egen fjärilsbuske

  1. Verkar som det är många fjärilar i år men så är det också ovanligt många vilda blommor i naturen, tydligen har det varit perfekt väder för våra vilda växter.
    Kram Eva

Kommentera