Portalen blommar

Nu är det dags för mina Klematis att blomma, de storblommiga senare sorterna, vill säga 😉 Den som har börjat är ”Jackmani ” . ”Rouge Cardinal” gör sig ingen brådska utan tänker vänta någon dag till !

IMG_6161   IMG_6166

Stora härliga blommor i mörkt lila strävar nu upp mot himlen ….De på den andra sidan av portalen har bara knoppar än så länge vilket är synd, det hade ju varit pampigt om alla hade blommat samtidigt 😀

IMG_6165   IMG_5932

Det kom inget regn igår heller 😦 Det var mörka moln runt oss och vi hörde åskan men inte en droppe regn här ! Så vi får fortsätta att vattna och vattna ! Gräsmattorna på framsidan går nu över i brunt och det känns mer som i slutet av augusti ….

IMG_6152   IMG_6084

Vattenspridaren har flyttats runt till de olika planteringarna, mindre träd och buskar vattnas med kanna ! Men idag är det mulet så vi håller tummarna för att det ska regna 🙂

Elisabeth

 

2 thoughts on “Portalen blommar

  1. Jag har bara en klematis (en Snowball) som jag hoppas ska blomma nästa år. Den flyttades ju förra året på hösten och såg länge ut som om den inte klarat sig, men så plötsligt bestämde den sig för att börja röra på sig. Den håller nu på att ”undersöka” hur det är att växa upp till vindskivorna på torpet, Nästa år ser jag fram mot massor, massor med vita blommor vid husknuten där den står.
    Klematis sköter sig ju ganska bra själv så jag kanske ska ta och skaffa mig några till!?
    /Eva Linnea

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s