Portalen blommar

Nu är det dags för mina Klematis att blomma, de storblommiga senare sorterna, vill säga 😉 Den som har börjat är ”Jackmani ” . ”Rouge Cardinal” gör sig ingen brådska utan tänker vänta någon dag till !

IMG_6161   IMG_6166

Stora härliga blommor i mörkt lila strävar nu upp mot himlen ….De på den andra sidan av portalen har bara knoppar än så länge vilket är synd, det hade ju varit pampigt om alla hade blommat samtidigt 😀

IMG_6165   IMG_5932

Det kom inget regn igår heller 🙁 Det var mörka moln runt oss och vi hörde åskan men inte en droppe regn här ! Så vi får fortsätta att vattna och vattna ! Gräsmattorna på framsidan går nu över i brunt och det känns mer som i slutet av augusti ….

IMG_6152   IMG_6084

Vattenspridaren har flyttats runt till de olika planteringarna, mindre träd och buskar vattnas med kanna ! Men idag är det mulet så vi håller tummarna för att det ska regna 🙂

Elisabeth

 

2 tankar om “Portalen blommar

  1. Jag har bara en klematis (en Snowball) som jag hoppas ska blomma nästa år. Den flyttades ju förra året på hösten och såg länge ut som om den inte klarat sig, men så plötsligt bestämde den sig för att börja röra på sig. Den håller nu på att ”undersöka” hur det är att växa upp till vindskivorna på torpet, Nästa år ser jag fram mot massor, massor med vita blommor vid husknuten där den står.
    Klematis sköter sig ju ganska bra själv så jag kanske ska ta och skaffa mig några till!?
    /Eva Linnea

    • Hoppas den levererar massor av blommor nästa år! 🙂 Du verkar ha hittat rätt plats åt den med tanke på växtkraften 😀 jag tycker de är svåra och kinkiga eller så är det för kallt här 🙁 Kram

Kommentera