Svarta blommor

Underbara är de , de svarta blommorna ! Ja, nu är de ju inte svarta utan mörkt mörkt vinröda eller lila men de ser faktiskt svarta ut ! Jag är förälskad i deras färg 🙂 Stockrosen ” Nigra” i den svartvita rabatten blommar nu 🙂

IMG_6049   IMG_6050

Trots angrepp av både gröna larver som åt upp hennes blad och stockrosrost så levererar hon de ljuvligaste blommor !

IMG_6052   IMG_6038

Precis som Hängpetunierna i mina entrékrukor 🙂 Som svart sammet lyser de…tittar man riktigt nära ser man svaga stråk av rosa eller möjligen purpur i deras blommor 🙂

IMG_6039   IMG_6040

Effektfullt mot vårt röda hus med vita knutar är det och de har sällskap av mörkt lila Stjärnöga med svart mitt och vitlila Stjärnöga med lila mitt … Det hade säkert blivit ännu mer effektfullt med orange eller starkt gula blommor men jag är inte förtjust i de färgerna så hos mig får lila, vitt och cerise utgöra kontraster 😀

Jaha man kanske skulle kalla denna fredagen för Black Friday då ?!? Hihihi..

Ha En Trevlig Fredag Alla ! Svart eller inte 😉

Elisabeth

2 tankar om “Svarta blommor

Kommentera