Nödvändig lösning

Förra årets frösådda Stäppsalvia är stor i år , jättestor 🙂 Hög och yvig och voluminös 😀 Underbar med andra ord !

IMG_5854   IMG_5849

Dock lite för yvig, den börjar lägga sig ner utöver gräsmattan och vi kan ju inte lyfta upp den varje gång vi ska klippa gräset !

IMG_5848   IMG_5855

Jag kom ihåg att vi hade en armeringsmatta stod bakom vedboden och den fick maken såga till som stöd.

IMG_5894   IMG_5895

Kanske inte så snyggt med funktionellt och praktiskt 😀 Nu står de där på rad , nästan i givakt !

IMG_5896  IMG_5898

Lite av den rufsiga och tufsiga känslan försvann iofs. och den där känslan av vildvuxet som jag gillar men nöden har ingen lag som de säger 😉 Nu när vi har ett fullgott stöd ska jag sätta upp det tidigare nästa år så kanske den mest konstlade känslan försvinner 🙂

Ha En Trevlig Lördag Alla !

Elisabeth

5 tankar om “Nödvändig lösning

  1. Svårt det där med att stötta växterna så att det ändå kan se naturligt och ”lagom vilt” ut. Tror denna lösning kan fungera väl, speciellt om du – som du säger – sätter upp det tidigt o låter dem växa in i stödet… Inspirerande idé, vet exakt var jag behöver något sådant ;o)
    Allt gott!
    /Katarina

    • Jag brukar använda de där gröna busk -stöden i olika höjder men jag tycks aldrig ha tillräckligt många av dem ! De fungerar dessutom inte när det är en hel rad med växter som skall stöttas 😀 Kul att kunna inspirera ! Kram

  2. Tur att man har en massa grejer liggande. Sparar också på armeringsmatta (och annat). Hoppas dina stäppsalvia blir långlivade, jag tycker de försvinner fort, iallafall här. De är ju maffigast i stora mängder.
    //Helene

Kommentera