Silverarv

Cerastium tomentosum är en vacker marktäckare som väl pryder sin plats nästan var som helst 🙂 Sålänge som det är torrt och soligt 🙂 Mina trivs även i halvskugga och i lerblandad jord konstigt nog.

IMG_4923   IMG_4925

De har vackra silverfärgade blad och små underbara vita blommor som bildar skyar en bit ovanför bladen. Blommar maj-juli och har härdighet A vilket gör att den borde fungera i hela landet…Jag kommer ihåg den hos fler av mina mostrar där den klädde in såväl garageuppfarter ovanpå murar samt källartrappor…Kanske var den väldigt populär på 70 talet ? Nu ser man den inte så ofta längre…bortglömd ? Ute ? Inte modern nog ? SYND !!! Den skulle tex passa in bland andra så populära ”medelhavsväxter” som Lammöron och Lavendel…i väldränerade soliga rabatter 🙂 Dess silvriga blad är ju minst lika vackra som de andras…Till mig och min trädgård kom den mycket riktigt ifrån min favorit moster i Dalarna. Precis som de första Mossfloxen …Några få plantor har växt till stora och blivit delade flera gånger…Jag använder den även vid dammen….

IMG_4942   IMG_4921

Den blommar dock lite senare än alla mina Mossflox men under någon enstaka magisk dag blommar de båda samtidigt 🙂 Jag har den även i min stora gjutjärnsgryta….

IMG_5004   IMG_5003

Där har den suttit som en kantring i säkert 15 år…och då den är perenn kommer den troget tillbaka varje år och ramar in det som jag väljer att plantera i mitten 🙂

Nej, återupptäck Silverarven ! 😀 Den är en tacksam och vacker växt i våra trädgårdar och vem vet..kanske blir den på ” modet” igen som så mycket annat blir efter en viss tidscykel….  😀

Trevlig Fredag Alla !

Elisabeth

4 thoughts on “Silverarv

  1. ”Min” Silverarv, som jag flyttade i höstas, blommar som bara den. Min favoritfärg i blomsterträdgården är just vitt & grått, så den passar ju jättebra hos mig. Jag vill ju gärna att den sprider ut sig lite mer och täcker en del av den bara jorden i rabatten.
    /Eva Linnea

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s