Klematis

Klematisen ”Tage Lundell ” blommar nu för första gången hos mig 🙂 Jag köpte två stycken förra året och bara den ena överlevde vintern 🙁 Trots att den är härdig upp till zon 5 och planterades efter alla konstens regler…Nu fick jag köpa mig en ny så jag kunde ersätta den gamla. Jag har ju satt dem i perennlandets portal och på utsidan sitter min gamla storblommiga Klematis ”Jackmani” ….den borde fungera utmärkt i färg tillsammans med Tage och är senblommande så de ska komplettera varandra fint 🙂

IMG_4590   IMG_4591

Några bilder på Jackmani när han blommade förra året…den ser dock mer blå ut på korten och är mer lila i verkligheten 🙂

wpid-dsc_3175.jpg   wpid-dsc_3324.jpg

 

Blommorna på Tage är 5-6 cm långa och ca 2 cm i diameter, den ska kunna bli 2-4 m hög och den ska inte beskäras !

IMG_4461   IMG_4460

Det står också att den ska remontera…vilket ska bli intressant att se om den gör 🙂 Jag gillar skarpt att knopparna har tre olika färger…….Mycket dekorativt ! Hoppas nu att båda växer på sig ordentligt i år och att Tage klär in hela portalen . Just nu är den kanske 60-70cm hög….Då är det en bra bit kvar till 2-4 m 😀 Tålamod !

 

Ha en Trevlig Lördag Alla !

Elisabeth

2 tankar om “Klematis

  1. Klemats har inte varit min grej och nu vet jag varför – jag har alltid planterat dem vid husväggen och det är fel, de vill stå lite friare t ex klänga i ett äppelträd. Såg en klematis jag absolut vill ha, men skrev inte upp den i min bok och nu minns jag inte vad den heter och inte heller i vilken blogg jag såg den.
    Ha en fin kväll!
    Kram Eva

    • Jag tycker de är svåra 🙂 Man ser bilder på andras Klematis och de är stora, täta och översållade med blommor…tror nog de kan trivas vid en vägg så länge rötterna är i skugga för vad jag har förstått så vill de ha rötterna i skugga och resten i sol 🙂 Sen är de hungriga och törstiga också..och det är klart, en planta som ska växa 2-4 m på en säsong behöver ju näring 😀 Kram

Kommentera