Mysko utväxter

Regn regn och åter regn ! I tre dagar nu har det regnat 🙁 Detta innebär att trapp projektet såväl som andra utesysslor står still…Inte ens hunden vill gå ut 😀 Så även idag får vi hålla oss inne. En av mina nyare växter inomhus har fått mysko utväxter ?? Hihihi….vet inte om det är ”barn” för det verkar vara nya blad som kommer på de gamla blomstänglarna..vilket gör dem tunga och de vill lägga sig ner ! Köpte växten i höstas . Hade aldrig sett en sådan förut och kunde inte motstå dess vackra blad 😀

IMG_3332   IMG_3331

Den hade redan då blomstänglar som stod i knopp…..de slog ut också med små oansenliga blommor men efter blomning vissnade aldrig stjälkarna ner så jag klippte inte bort dem. Visste helt enkelt inte hur jag skulle göra 😀 Och nu kommer det alltså nya blad ute bland blommorna….

IMG_3333   IMG_3334

Så kära vänner, hur gör jag nu ?? Klipper av dem och sätter i vatten ? Klipper av dem och kastar ? Hur långt ner vågar/ska jag klippa stjälken ? Någon som har erfarenhet ? 😀

IMG_3335   IMG_3336

Hoppas att någon av er vet ! 😀 Jag måste nog göra någonting åt dem i alla fall då de sitter i topparna och är tunga…kanske är det så den förökar sig i naturen…egna avläggare på marken…

Hjälp !

 

Elisabeth

 

 

 

2 tankar om “Mysko utväxter

  1. Vilken spännande växt! Jag har aldrig sett en sådan och har ingen aning om vad det är för utväxter. Men tydligt är att du har väldigt gröna fingrar. Hoppas någon här kan ge dig svar och jag ska nog försöka få tag i en sådan, det är roligt med lite ovanligare växter.
    Ha det fint!
    Kram Eva

Kommentera