Jorden som växte

Hur gick det då med planteringskittet ifrån det stora varuhuset ? Jo, det följde ju med något som såg ut som torvbriketter och de skulle läggas i blöt med 9 dl vatten. Det gjorde jag och wow, vad det växte…varje brikett växte som ett torn rakt upp med en rasande fart för att sen välta åt sidan och falla sönder till jord 😀 Fascinerande 😀 Mycket jord blev det också och strukturen påminde om den lättare varianten ( som såjord )

IMG_2047

IMG_2048

I varje fröpåse låg en färdig rundel med frön…..kan ju inte bli lättare. Bara att fylla plåtburken med jord som redan var fuktig,  lägga dit fröna ( vilka jag duschade lätt med vatten när de var på plats ) och lägga på ett tunt lager med jord ovanpå.

IMG_2052

Roligt, snabbt och enkelt ! 😀

Så nu står den lilla plåtbrickan med fröer i mitt söderfönster….täckta med en huva av plast för att behålla fukten ! Vi får vänta och se om det blir något ….

IMG_2053

Inga namnskyltar behövdes heller då varje burk hade namnet på kryddan stansad på sig 🙂

Kul ide´   😀

Ha en Trevlig Fredag alla !

Elisabeth

Kommentera