En vecka i Jordvivans tecken

Håller på att skapa mig ett riktigt vårfönster…… 🙂 En efter en byts julstjärnorna ut. De flesta är fortfarande fina och får mellanlanda på verandan innan de slutligen hamnar på komposten. De har hållit sig fina sedan veckan före första advent och nu är jag i ärlighetens namn rätt trött på dem, det känns roligare att få se andra växter fylla mitt stora köksfönster 🙂

IMG_1841   IMG_1842

Här blev det en vit Jordviva tillsammans med vit Pärlhyacint ” White Magic” och Plättar i luften.

Det gäller att hitta planteringskärl och nu när jag behövde ha några till små grupper insåg jag att jag nästan uteslutande bara har röda eller olika typer av glittriga korgar till jul och nyår. Fick leta i kökslådorna och fann denna gamla skål ifrån Gustavsberg som heter ” Alva” .

IMG_1846   IMG_1845

IMG_1847   IMG_1844

Nu får jag leta vidare efter fler saker jag kan plantera i….

 

 

Elisabeth

 

 

 

6 thoughts on “En vecka i Jordvivans tecken

 1. Så fint det blev med vivor i den vackra skålen – ja nu behöver man lite vårligt på fönsterbrädan.
  Du är så välkommen på fika i lavendellunden när den är klar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  Gilla

 2. Hur i herrans namn får du julstjärnor att fortfarande leva…? Mina dör inom ett par veckor…
  Underbara små vårgrupper! Önskar Dig en finfin tisdag, vännen!
  Kram Kate

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s