Omplantering av porslinsblomman Del 2

Så hade vi då lyckats att plantera om detta monster till blomma och var skulle jag nu göra av den ? Som de flesta av er vet sedan tidigare har jag en förkärlek för Hjärtan 🙂

IMG_1047

Skottet jag tog under senhösten av just Porslinsblomman får också klättra i ett ståltrådshjärta…

IMG_1049

Den hade ju stått i ett Österfönster tidigare och bevisligen trivts bra där vid trappen, så där skulle den få stå kvar. Men jag ville så gärna få den att klättra / växa som ett hjärta. Maken och jag började gemensamt klura och slå våra kloka huvud ihop och sex stycken skruvöglor senare, en lång bit med grövre ståltråd samt två bitar av en gardinspiral började vi forma till vårt nya hjärta 😀

IMG_1050

IMG_1046

Ståltråden fick hjälpa till att forma bågar upptill , några orkidéklämmor att hålla ihop rankorna här och där hjälpte också till att forma hjärtat 🙂

IMG_1059

Taada ! Kanske ett av världens största växthjärta 😀 Det var lite pyssel att linda runt alla grenarna runt den nya formen men på sidorna är de bara ”ikrokade” i skruvöglorna….

IMG_1060

Lite fler hjärtan skadar ju inte…..hihihi…..

IMG_1058

IMG_1056

IMG_1055

Nu hoppas jag att hon ska finna sig till rätta och trivas…kanske belönar hon mig med en blomning nu när ljuset kommer åt hennes grenar ? Jag hoppas också att bladen sakta kommer att rätta till sig, för hon ser onekligen lite rufsig ut efter vår omilda behandling ! Och om det allra värsta skulle hända…..att hon tvärdör ..efter detta så har jag ju hennes avkomma tryggt växande i köksfönstret 😉

Ha en bra ny vecka alla !

Elisabeth

Kommentera