Ljuvliga tulpaner

Dessa vackra blommor som finns i alla tänkbara färger och färgkombinationer 😀

dsc_5174.jpg   DSC_0765

Det är någonting med Tulpaner som gör mig extra glad ! Kanske är det för att de symboliserar våren för mig i alla fall inomhus och som jag redan har skrivit om brukar den första buketten köpas hem till Nyårsbordet…sen får nya buntar glädja mig under hela januari, februari och mars….

DSC_0539

DSC_0541

Många tycker bäst om dem när de är i knopp, andra när de håller på att öppna sig och några när de är helt öppna börjar hänga ner och nästan är vissna….smaken är som baken 😀 delad !

DSC_0764

DSC_0760   DSC_0548

De är alla underbara ! Ute har jag börjat att plantera mer tulpaner som ni vet som följer bloggen….det blir extra spännande att se i vår om sorkarna har ätit upp lökarna under vintern, om rådjuren hinner ta knopparna före utslagning eller om jag  får ha dem i fred som förra året 🙂 Det är lite chansning när man bor så här lantligt….med skogen i ryggen.

 

Elisabeth

Kommentera