Nu är det kallt !

Nu visar termometern minus 15 och har gjort det sedan igår…..Det snöade lite grann igår kväll också men bara några mm. Det gnistrar i snön och på husväggarna av frost och snökristaller, dessa vackra små stjärnor…..

DSCN1453

Kommer att tänka på en av mina favoritdikter varje gång jag ser dessa frostblommor, för jag tror att den heter just så. Kommer tyvärr inte ihåg  vem som har skrivit den,men den är så fin så att jag gärna vill dela med mig av den 🙂

Frostblomma/ Frostblommor

Det växte en blomma på rutan

 så gnistrande vit och skör,

 vatten levde den utan

 och sol var den inget för.

 

Förundrad jag såg den knoppas

 och gladde mig tyst därvid,

 jag kunde ju bara hoppas

 den hann på sin korta tid.

 

Var knopp blev en liten stjärna

 som levde där utan rot,

 jag sökte dess skönhet värna

 men säg vad skulle jag gjort?

 

 Jag kunde ej sol förjaga

 från blommor av frost och snö.

 Så sakta en vintersaga

 på fönsterrutan fick dö.

 

dsc_5172.jpg

IMG_0344

Elisabeth

 

 

 

 

 

 

 

2 tankar om “Nu är det kallt !

  1. Så söt vers! Har det blivit rött här inne eller. Känner inte riktigt igen mig.
    Allt gott
    Anette

Kommentera