Tjuvstart av våren

Varje år när jag har städat undan julen brukar jag köpa mig lite vårblommor 🙂 Tulpanerna fortsätter att ge färg och glädje under de närmaste månaderna. Men jag kan inte motstå krukor med pärlhyacinter, krokus, scilla….man längtar ju såååååå…….

Tjuvstartar i år innan jag har plockat bort julen 😉 Kan inte låta bli !

dsc_5166.jpg

dsc_5164.jpg      dsc_5163.jpg

Två vita Scilla och en melerad krokus….Tror inte jag har sett vit Scilla förut ? Förra året köpte jag någon annan vit vårstjärna och som med alla mina lökar jag köper nu, sparas de och planteras ut i trädgården vid första bästa tidpunkt 🙂

Det ska bli lika spännande i år att se om förra årets lökar kommer upp ur gräsmattan 🙂

DSC_0959

DSC_0873

DSC_0874

Tror aldrig att jag har köpt Krokuslökar i påse…..de små plättar som tittar fram är alla ”återanvända” ifrån krukor.

Sakta fylls det på ifrån år till år…..och de allra första övervintrade fjärilarna brukar bli överlyckliga att hitta något att äta så tidigt 😀

DSC_0901

DSC_0902

Ber om ursäkt för de suddiga bilderna ifrån förra året….hoppas jag ska kunna fota skarpare i år ! 😉

Men innan de små lökarna planteras ut ska de glädja mig inomhus

DSC_0671

DSC_0667

DSC_0668

Bilder på vårlökar ifrån förra året , vi får se vad jag hittar på i år !

Trevlig Trettondagsafton alla !

Elisabeth

 

 

 

Kommentera