En sockerbagare…

När jag var liten fanns det ett konditori som alltid hade den mest underbara julskyltningen….Kristyrer med bokmärken, marsipanfigurer långt fler än tomtar och grisar med äpplen i munnen och deras underbara pepparkakshus och stora vackert dekorerade hjärtan. Älskade att stå där i flera minuter och bara titta. 🙂 Kanske var det, det barndomsminnet som gjorde sig påmint i helgen för då förvandlades jag till en riktig sockerbagare….Pepparkakshus och så skulle jag dekorera mina pepparkakshjärtan 😀 Införskaffade färg och började blanda ihop dem som den värsta målarmästaren…jätteroligt !

dsc_4587.jpg

dsc_4583.jpg

Inte blev det kanske så rött som jag ville ha det utan mer åt hallonhållet

dsc_4585.jpg

Likaså med den gröna…..svårt att få till riktigt skogsgrönt….

dsc_4584.jpg

Men hyffsat nöjd rullade jag ihop strutar av bakplåtspapper och började spritsa ut den färgade kristyren…

dsc_4592.jpg

En tomte på en grankvist….ett adventsljus….

img_20151205_194334.jpg

img_20151205_194159.jpg

Och nej, jag har aldrig spritsat figurer på pepparkakshjärtan förut…med tanke på det är jag ganska nöjd. Eller som maken sa: Man ser ju vad det är i alla fall!

Hihihihi….Nu får de hänga i köksfönstren och ge julkänsla och väldoft ! Det viktigaste är ju att man har roligt och det hade jag verkligen ! 😉

Elisabeth

4 tankar om “En sockerbagare…

    • Tack snälla du ! 🙂 Det svåra var att rulla ihop bakplåtspappret till små små strutar så öppningen blev liten…höll på ett tag 😉 Annars inga proffsspritsar eller munstycken….vanliga hemmagjorda strutar 😀

Kommentera