Första december

dsc_4493.jpg

Börjar med en underbar soluppgång…..Det ligger snö kvar och det är minus -2,6 grader ute. Ska vi få behålla snön och slippa en grön jul i år ? Hoppas det ! Det känns som det kommer att bli en vacker dag med blå himmel och vita små tuss moln. Man behöver verkligen solen nu den mörkaste tiden på året…men den 21 december är det ju vintersolståndet och då vänder det och ljuset kommer sakta tillbaka 🙂 Tills dess får vi fortsätta att göra vad vi kan för att lysa upp det både inne och ute…

IMG_0741

Det kanske inte är så konstigt att allt fler pyntar sina hus och trädgårdar med utebelysning…..det behövs ju nu 🙂

dsc_4465.jpg   dsc_4462.jpg

Inne tänder jag mycket levande ljus, mest värmeljus men i år blev det fler vanliga också pga guldtemat i vardagsrummet fick jag leta fram allt i mässing huset förmådde 😉 Hihihi…det blev ju ett par stycken. Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt ! Om vi lämnar ett rum blåser vi alltid ut dem….Man ska ha respekt för elden !

Kransen jag gjorde pryder nu sin plats på kakelugnen 🙂

dsc_4479.jpg   dsc_4472.jpg

dsc_4480.jpg

Ännu har vi inte behövt elda i den men någon mysbrasa blir det alltid nu i adventstider och under jul och nyår 🙂

Men just nu njuter vi av en ny dag som gryr….när mörkret flyr och ger plats åt ljuset och vi går in i julemånaden december

dsc_4495.jpg

 

Elisabeth

 

Kommentera